Language selection

  • English
  • Hrvatski

Events Calendar

S M T W T F S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Religious Services

Religious Services

Time Zone Clock

Sponsors

Syndicate

Home
Home
Previous month Previous day See Today
UpComing this month Next day Next month
CROATIA Global Broadcast HRT - Glas Hrvatske - Zivjeti put nade _CMN_PRINT
From Friday, May 22 2009
To Friday, May 22 2020
12:10pm - 1:00pm Saturday of each week
by  _CLOAKING Hits : 93854

Religijska emisija ''Živjeti put nade'' donosi najvažnije događaje iz života Katoličke crkve i ostalih vjerskih zajednica u domovini i svijetu. Uređuje i vodi Jasminka Perić.

Emisiju možete poslušati na adresi http://bit.ly/1AyE3bC. Možete poslušati zadnje četiri emisije.

 

Sadržaj:


Živjeti put nade 29.04.2017.

Znanstveno-stručnim skupovom u Zagrebu  obilježena 50. obljetnica Ravanteljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.


Živjeti put nade 22.04.2017.

Poslušajte razgovor s predsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i vrhbosanskim nadbiskupom Vinkom kardinalom Puljićem i prigodne poruke hrvatskih biskupa iseljenim Hrvatima.


Živjeti put nade USKRS 16.04.2017.

Poruka apostolskog nuncija nadbiskupa Alessandra D'Errica, hrvatskih nasbiskupa te ravnatelja Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH dr. Tomislava Markića iseljenim Hrvatima.


Živjeti put nade 15.04.2017.

N a Veliku suboru poslušajte dio Muke Gospodina  našega Isukrsta po Ivanu hrvatskoga skladatelja Borisa Papandopula.


Živjeti put nade 08.04.2017.

U Đakovu održan 21. susret djelatnika u stranačkom i političkom životu s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije. Promišljali o problemu depopulacije. Hrvatski vjernici hodočastili su u argentinsko marijansko svetište Luján.  U Buenos Aires iz Meksika stigle sestre klarise.


Živjeti put nade 01.04.2017.

69. zasjedanje biskupa BK BiH. Komisija "Iustitia et pax" BK BiH Izjavom upozorila na težak položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.  Okrugli stol "Suvremeni jezični izazovi - 50 godina nakon Deklaracije" održan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.


Živjeti put nade 25.03.2017.

Gost emisije je nadbiskup Đuro Hranić koji govori o iseljavanju mladih iz Slavonije. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala mons. Stjepana Biletića, koordinatora za hrvatske iseljenike u skandinavskim zemljama. Počasna nagrada "Friend of Croatia" "Mreže hrvatskih žena" dodijeljena dr. Esther Gitman.


Živjeti put nade 18.03.2017.

Gost emisije je dr. Adolf Polegubić koji je u Njemačkoj održao predavanje o hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama. Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić blagoslovio je obnovljenu Kneževu palaču u Zadru. U Rijeci ekumenski susret i molitva u povodu Svjetskog molitvenog dana, a u Vukovaru održano 11. Europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike. 


Živjeti put nade 11.03.2017.

Emisija posvećena blagopokojnom hrvatskom kardinalu Franji Kuhariću u povodu 15. obljetnice njegove smrti.


Živjeti put nade 04.03.2017.

U Bjelovari održana XXXIII. sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine. Stalno vijeće HBK podržalo Europski savez za nedjelju.  Predstavljamo "Bokeljsku mornaricu 809" Rijeka. U Zagrebu predstavljena knjiga Luke Brajnovića "Služiti istini".


Živjeti put nade 25.02.2017.

Gost: mons. Mile Bogović govori o Crkvi hrvatskih mučenika i projektu Svehrvatskog groba. U HNK-u održana svečana akademija u povodu 100. obljetnice od spašavanja gladne djece. U Sarajevu održana međureligijska tribina o ulozi vjerskih poglavara u oslobađanju od mržnje i nacionalizma.


Živjeti put nade 18.02.2017.

Emisija posvećena spomen-danu smrti hrvatskoga blaženika Alojzija kardinala Stepinca.


Živjeti put nade 11.02.2017.

Predsjednik Hrvatskoga sabora sa suradnicima posjetio Bosnu i Hercegovinu. Biskupi Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metoda boravili u pohodu Ad limina apostolorum. Kotor i Kotorska biskupija proslavili svetoga Tripuna. "Verbum" izdao "Eshatologiju" pape Benedikta XVI.


Živjeti put nade 04.02.2017.

Gost emisije predsjednik BK BiH Vinko kardinal Puljić. U Zagrebu održan 57. Teološko-pastoralni tjedan. Dubrovčani u domovini i diljem svijeta proslavili svetoga Vlaha.  Medžlis Islamske zajednice u Rijeci proslavlja 50. obljetnicu postojanja.


Živjeti put nade 28.01.2017.

Gost emisije apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović govori o odnosima Hrvatske i Svete Stolice. U Zagrebu održano XIX. zajedničko zasjedanje HBK i BK BiH. Poruka biskupa Mate Uzinića u porodu 1045. Feste sv. Vlaha. Gost emisije je i pastor Evangeličke Crkve Giorgio Grlj koji govori o Molitvenoj osmini za jednistvo kršćana.


Živjeti put nade 21.01.2017.

XXIX. Božićni dani hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji.


Živjeti put nade 14.01.2017.

Crkva u Hrvata ima 88 misionara  i misionarki širom svijeta. U današnjoj emisiji donosimo priče don Velimira Tomića koji djeluje u Tanzaniji, fra Ilije Barišića koji služi u dalekom Kongu te velečasnog Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih  misijskih djela za RH  koji je dugi niz godina proveo u Africi.


Živjeti put nade 07.01.2017.

Apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup N. Eterović Božić je proveo s Hrvatima u Berlinu. Bjelovarsko-križevački biskup mons. V. Huzjak pohodio Hrvate u Mađarskoj. U povodu proslave Božića prema julijanskom kalendaru donosimo Poslanicu patrijarha SPC Irineja i razgovor s novim predsjednikom Makedonske pravoslavne crkvene općine ''Sveti car Konstantin i carica Elena''  u Rijeci B. Božinovskim.


Živjeti put nade 31.12.2016.

Razgovor s predsjednikom Komisije ''Iustitia et Pax'' Hrvatske biskupske konferencije i prigodne poruke hrvatskih biskupa iseljenim Hrvatima.


Živjeti put nade 25.12.2016.

Prigodna emisija u kojoj donosimo poruku apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Alessandra D'Errica, razgovor s predsjednikom BK BiH Vinkom kardinalom Puljićem, poruke hrvatskih biskupa te ravnatelja Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu dr. Tomislava Markića Hrvatima izvan domovine.


Živjeti put nade 24.12.2016.

Emisija ''U ozračju došašća'' glazbom i meditacijama uvodi nas u najradosniji kršćanski blagdan Rođenja Spasitelja.


Živjeti put nade 17.12.2016.

Predavanje mons. Ratka Perića o odnosu kardinala Stepinca i A. Pavelića u Zadru, predstavljen zbornik ''Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj...'' u Zagrebu, a u Švicarskoj blagoslovljen spomenik kardinalu Stepincu i predsjedniku Tuđmanu.


Živjeti put nade 10.12.2016.

U Kaniži održani Dani Hrvata u Mađarskoj. Gost: mons. Juraj Jezerinac koji je pohodio Hrvate u Kanadi i SAD-u. Započela Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije. u Zagrebu predstavljene nove knjige fra Šimuna Šite Ćorića.


Živjeti put nade 03.12.2016.

Gost emisije je vojni biskup u RH mon. Jure Bogdan. U Srijemskoj Mitrovici svečano proslavljena svetkovina svetoga Dimitrija, zaštitnika Srijemske biskupije. Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo Okrugli stol o izazovima migracija.


Živjeti put nade 26.11.2016.

25 godina od stradanja Šakabrnje pod nazivom ''Korak po korak''. Vukovaru i Škabrnji poklonili se Hrvati u domovini i svijetu.


Živjeti put nade 19.11.2016.

"I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR" - emisija posvećena patnjama i stadanjima Vukovara u Domovinskom ratu.


Živjeti put nade 12.11.2016.

U Zagrebu je boravio kardinal  Gerhard Ludwig  Müller, pročelnik Kongregacije za nauk vjere, predsjednik Međunarodne teološke komisije, predsjednik Papinske biblijske komisije i predsjednik Papinske komisije ''Ecclesia Dei''. 

Sa 68. zasjedanja BK BiH u  Sarajevu biskupi se oglasili i o uhićenjima pripadnika HVO-a u Orašju.

Među 38 mučenika komunizma u Albaniji na čast oltara u skadarskoj katedrali uzdignuta i dvojica Hrvata: don Anton Muzić i fra Serafin Glasnović Kodić.


Živjeti put nade 05.11.2016.

Gost emisije je mons. Pero Sudar, predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu. Govori o pastoralnom skupu održanom u Njemačkoj o obitelji i braku, iseljavanju i ulozi hrvatskiih katoličkih misija diljem svijeta. U Beogradu zasjedali biskupi Međunarodne biskupske konferencije ''Svetih Ćirila i Metoda''. Vojnici i policajci iz BiH molili za domovinu na Bobovcu.


Živjeti put nade 29.10.2016.

Gost emisije je mons. Pero Sudar, predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu. Govori o pastoralnom skupu održanom u Njemačkoj o obitelji i braku, iseljavanju i ulozi hrvatskiih katoličkih misija diljem svijeta. U Beogradu zasjedali biskupi Međunarodne biskupske konferencije "Svetih Ćirila i Metoda". Vojnici i policajci iz BiH molili za domovinu na Bobovcu.


Živjeti put nade 29.10.2016.

Gost: predsjednik HBK mons. Želimir Puljić govori o očekivanjima od nove hrvatske vlasti, radu Mješovitog povjerenstva koje se bavi ulogom kardinala Stepinca, odnosu vlasti prema totalitarnim sustavima i drugim temama.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predstavljana knjiga na engleskom jeziku dr. Robina Harrisa ''Stepinac - His Life and Times'' . Reformirane kršćanske crkve 31. 10. obilježavaju Dan reformacije, a katolički vjernici blagdan Svih svetih.  


Živjeti put nade 22.10.2016.

Gost emisije predsjednik BK BiH Vinko kardinal Puljić koji komentira protekle lokalne izbore u Bosni i Hercegovini i pohodu misiji Kivumu u Ruandi. O nestanku Hrvata iz BiH svjedoči i biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica.


Živjeti put nade 15.10.2016.

Među novim kardinalima Katoličke Crkve i biskup hrvatskih korijena mons. B. Cupich. ''Sakramenti i pastoral obitelji'' tema skupa hrvatskih svećenika u Njemačkoj. 53. zasjedanje HBK. HKS: Konferencija o Majci Tereziji. NSK:  Predstavljen ''Misal hruacki'' Šimuna Kožičića Benje,. Židovski narod slavi Jom kipur.


Živjeti put nade 08.10.2016.

U povodu 25. obljetnice neovisnosti RH istražujemo zašto sve manji broj branitelja dolazi na proslave obljetnica brigada Hrvatske vojske. Naš gost je velečasni Josip Tomić koji je boravio s Hrvatima u SAD-u. Donosimo i priču o Drinskim mučenicama u povodu 5. obljetnice njihove beatifikacije.


Živjeti put nade 01.10.2016.

Komisija za migracije CCEE-a organiziorala  skup ''Izazovi milosrđa: Prihvat i integracija izbjeglica i migranata - Dijalog i Ljubav''.  Gost emisije biskup dubrovački mons. Mate Uzinić koji govori o pohodu makedonskim vjernicima istočnoga obreda i Janjevu. U Sarajevu održan Europski susret o djelima milosrđa. U svetištu Gospe Sinjske svečano proslavljena 300. obljetnica krunjenja slike čudotvorne Gospe.


Živjeti put nade 24.09.2016.

Jubile apostolskih nuncija u Vatikanu. Poruka biskupa BK BiH u povodu predstajećih lokalnih izbora. Svečano proslavljena 850. obljetnica posvete kotorske katedrale sv. Tripuna.  Okrugli stol na HKS-u o suočavanju s  totalitarizmima.


Živjeti put nade 17.09.2016.

Hrvat iz Janjeva fra Serafin Kodić Glasnović među ''albanskim mučenicima''. Carigradski patrijarh Bartolomej I. u Hrvatskoj. Islamski vjernici slave Kurban-bajram. U Hrvatskoj obilježen Europski dan židovske kulture. Predstavljena knjiga pape Benedikta XVI. ''Posljednji razgovori''.


Živjeti put nade 10.09.2016.

Papa Franjo svetom proglasio Majku Tereziju iz Kalkute. U Dubrovniku održan 28. susret misionara i misionarki Papinskih misijskih djela.


Živjeti put nade 03.09.2016.

Poruka biskupa HBK u povodu parlamentarnih izbora. Na Udbini svečano proslavljen Dan hrvatskih mučenika. U marijanskom svetištu Bunarić kraj Subotice održano Bunarićko proštenje. Djeca Srebrenice ljetovala na Kvarneru. Preminuo istaknuti hrvatski skladatelj Anđelko Klobučar.


Živjeti put nade 27.08.2016.

Benin - afrička zemlja u kojoj djeluju hrvatski misionari i misionarke.


Živjeti put nade 20.08.2016.

Svetište i crkva Majke Božje Remetske u zagrebačkim Remetama čuva časnu i slavu prošlost hrvatskoga naroda.


Živjeti put nade 13.08.2016.

Uz blagdan Velike Gospe vodimo vas u svetište Gospe od Prizidnice.


Živjeti put nade 06.08.2016.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti donosimo priču o hrvatskom kraljevskom gradu Kninu.


Živjeti put nade 30.07.2016.

U šibenskoj katedrali sv. Jakova zaređen novi biskup šibenski mons. Tomislav Rogić.

Imenovan novi ravnatelj papinskih misijskih djela za BiH mons. Luka Tunjić.


Živjeti put nade 23.07.2016.

67. zsjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Gost: gospićko-senjski biskup mon. Mile Bogović. 19. obljetnica Požeške biskupije.


Živjeti put nade 16.07.2016.

U Vatikanu prvi susret Mješovitog katoličko-pravoslavnog povjerenstva o kardinalu Stepincu. Komisija ''Iustitis et pax'' BK BiH  Izjavom javosti upozorava na probleme bivših logoraša.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke organiziralo mimohod u povodu 21. godišnjice genocida u Srebrenici.

Gost: kardinal Vinko Puljić o susretu svećenika i listopadskim izborima.


Živjeti put nade 09.07.2016.

50 godina organiziranog dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu i prve hrvatske katoličke misije u Švicarskoj te 50. godišnjica organiziranog hodočašća  Crnoj Gospi u Einsielden u kojem sudjeluju i Hrvati. 


Živjeti put nade 02.07.2016.

Misnim slavljima u domovini i svijetu vjernici zahvalili za dar domovine i 25. obljetnicu njena postojanja.


Živjeti put nade 25.06.2016.

Hrvatska zastupnica Marijana Petir organizirala je u Europskom parlamentu izložbu o hrvatskom blaženiku Alojziju kardinalu Stepincu.


Živjeti put nade 18.06.2016.

Gošća Magdalena Mišković govori o svojim volonterskim danikma u Ruandi, a fra Anto Gavrić, franjevac trećoredac o dolasku subraće na otok Krk i glagoljici.


Živjeti put nade 11.06.2016.

''Nedopustivo je produbljivati podjele u društvu'', poručili  hrvatski biskupi. Proslavljena 10. obljetnica i Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta. HKM u Linzu proslavila trostruki jubilej, a HKM u Astroriji 45. godišnjicu postojanja. 


Živjeti put nade 04.06.2016.

Mons. Tomislav Rogić novi je šibenski biskup. Hrvati Skandinavije po 17. put hodočastili sv. Birgitti Švedskoj u Vadsteni. Predsjednica Grabar-Kitarović primila članove Udruge ''Macelj 1945.'' Kardinal Robert Sarah na 25. proslavi Majke Božje od Kamenitih vrata.


Živjeti put nade 28.05.2016.

U gospićkoj katedrali za novog gospićko-senjskog biskupa zaređen Zdenko Križić.

U Petrovaradinu održan Međunarodni znanstveni simpozij prigodom 300. obljetnice Gospe Tekijske.


Živjeti put nade 21.05.2016.

Svečanim misnim slavljem proslavljema svetkovina Gospe Loretske. Kardinal Josip Bozanić u Padovi na proslavi 150. godišnjice rođenja svetog  Leopolda Bogdana Mandića. U Zagrebu služena misa na staroslavenskom jeziku za češkog kralja Karla IV. U Rijeci znanstveni simpozij o kontroverzama života.


Živjeti put nade 14.05.2016.

Papa Franjo dobitinik je  nagrade ''Karlo Veliki''.

Split i Splitsko-makarska nadbiskupija svečano proslavili svetkovinu svetoga Dujma.

U povodu Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži iduće godine  u Vukovaru, o ciljevima i pripravi za taj događaj u Đakovu govorio  nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić.


Živjeti put nade 07.05.2016.

Biskupi BK BiH Porukom se obratili javnosti. 

U Njemačkoj održan  XXV. Hrvatski folklorni festival. Pod geslom ''Evo ti Majke'' u Ninu je održana središnja svečanost 550. obljetnica ukazanja Gospe od Zečeva. 


Živjeti put nade 30.04.2016.

Proslava 100. obljetnice priznanja islama službenom religijom u Hrvatskoj:

Hrvatski sabor - svečana sjednica

Središnja svečanost: akademija u HNK

Konferencija o muslimanima u Europi u Islamskom centru u Zagrebu - 50 čelnika islama.

Poruka patrijarha Irineja u povodu blagdana Uskrsa.

U HAZU predstavljena Biblija na gradišćansko-hrvatskom jeziku.

Fra Vice Blekić govori o djelu Dragutina Honsa. 


Živjeti put nade 23.04.2016.

Papa Franjo pohodio grčki otok Lezbos i izbjeglički kamp Moria.

66. zasjedanjed biskupa BK BiH.

Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio ravnatelja Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu Tomislava Markića.

Po prvi put u Hrvatskoj, u Zadru održan Europski susret misijskih animatora djece o temi: Pastoral Crkve u odnosu s pridošlima s Bliskog istoka i Afrike.

Židovski narod slavi Pesah. Govori glavni rabin u RH Luciano Mioše Prelević.

Fra Vice Blekić govori o djelu Ante Bezića. 


Živjeti put nade 16.04.2016.

Povijesni događaj za Crkvu u Hrvatskoj: očuvano tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu.

52. zasjedanje biskupa Hrvatske biskupske konferencije.


Živjeti put nade 09.04.2016.

Predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković s Papom razgovarao o migrantskoj krizi, kanonizaciji kardinala A. Stepinca i Hrvatima u BiH.

Papa Franjo imenovao novog gospićko-senjskog biskupa., karmelićanina Zdenka Križića.

Predsjednik HBK mons. Ž. Puljić o prvostupanjskoj presudi Haškoga suda Vojislavu Šešelju.

''Papa neće doći u Srbiju.'' poručili biskupi Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metoda.

U Zagrebu održana sjednica Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozamnu pastvu: predstavljena dva nova projekta.

Fra Vice Blekić govori o djelu  Vaclava Haussfmana, glazbenika. 


Živjeti put nade 02.04.2016.

Razgovor s vojnim biskupom u miru mons. Jurjom Jezerincem i poruke biskupa Crkve u Hrvata u povodu najznačajnijeg kršćanskog blagdana Uskrsa.


Živjeti put nade 26.03.2016.

Križni put ko9ji je napisao fra Vice Blekić posvećen Crkci hrvatskih mučenika na Udbini


Živjeti put nade 19.03.2016.

Papa Franjo proglasit će 4. rujna Majku tereziju svetom.

Kardinal Josip Bozanić primio u Zagrebu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.ž

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak boravio među Hrvatima u Južnoafričkoj republici.

Novi vojni ordinariju u RH mons. Jure Bogdan misnim slavljem u  Hrvatskoj crkvi svetoga Jeronima oprostio se od hrvatske zajednice u Rimu.

Fra Ivica Vrbić, hrvatski misionar u Boliviji u Santa Cruzu služio prvu misu na hrvatskome jeziku.

''Milosrđe u Tori, Kur'anu i Bibliji'' tribina na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Fra Vice Blekić govori o djelu nadbiskupa Frane Franića.


Živjeti put nade 12.03.2016.

Članovi Stalnoga vijeća HBK u Vatikanu razgovarali s papom Franjom. Predsjednik HBK mons. Želimir Puljić o susretu...

XVIII. zajedničko zasjedanje BK BiH i HBK u Bijelom Polju kod Mostara. Raspravljali i podržali nove projekte Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu.

14. obljetnica smrti blagopokojnoghrvatskog kardinala Franje Kuharića.

U Puli održana Godišnja skupština Papinskih misijskih djela.

Fra Vice Blekić govori o pavlinu Hilarionu Gašparotiju.


Živjeti put nade 05.03.2016.

U splitskoj konkatedralnoj crkvi Svetoga  Petra za novog vojnog biskupa u Republici Hrvatskoj zaređen mons. Jure Bogdan.

Nakon ređenja u zagrebačkom Vojnom ordinarijatu izvršena primopredaja dužnosti starog i novog biskupa mons. Jurja Jezerinca i Jure Bogdana.

Hrvatski Caritas i ove godine održao je akciju ''Tjedan solidarnosti sa Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini''.

Fra Vice Blekić govori o djelu zagrebačkog biskupa Josipa Galjufa. 


Živjeti put nade 27.02.2016.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom prvog vojnog biskupa u našoj domovini mons. Jurja Jezerinca.

Ministar vanjskih i europskikh poslova Miro Kovač u Vatikanu razgovarao s tajnikom za odnose s državama nadbiskupom Paulom Rikardom Gallagherom i predsjednikom Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog Jean-Louisom Tauranom.

Vrh Srpske pravoslavne Crkve na čelu s patrijarhom Irinejem u Jasenovu održao Svetu sinodu. Izaslanik Predsjednice Republike ministar kulture Zlatko Hasanbegović došao na parastor četvorici pakračkih episkopa.


Živjeti put nade 20.02.2016.

Papa Franjo i moskovski patrijarh Kiril iz Havane pozvali kršćane da mole Stvoritelja da ne dopusti novi svjetski rat. 

* Stepinčevo svečano prioslavljeno u Hrvatskoj, Njemačkoj i Kanadi. 

* Donosimo i priču o misnici napravljenoj prekrajenjem kraljevskoga plašta  posljednjeg bosanskoga kralja Stjepana Tomaševića.

Fra Vice Blekić govori o srijemskom biskupu Pavlu Jančiću.


Živjeti put nade 13.02.2016.

''Siromaštvo i demografsko stanje u Slavoniji, Baranji i Srijemu'' - prva poslanica metropolita đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića i biskupa požeškog mons. Antuna Škvorčevića.

''Optimizmom, velikodušnošću i zajedništvom do demografske obnove Hrvatske'' poruka Vijeća HBK za život i obitelj.

Grad Kotor i Kotorska biskupija svečano proslavili svetkovinu svetoga Tripuna.

Zadar i Zadarska  nadbiskupija obilježili dvije obljetnice: 23. godišnjicu vojno-redarstvene akcije ''Maslenica'' i 6. obljetnicu smrti nadbiskupa Ivana Prenđe.

U 102. godini u Chicagu umro fra Častimir Majić.

''Povratak, integracija ili asimilacija?'' Razgovori o hrvatskoj dijaspori (II.) - knjiga dr. Adolfa Polegubića.

Fra Vice Blekić govori o djelu Gabrijela Jurkića.


Živjeti put nade 06.02.2016.

Misno slavlje u povodu 1700. obljetnice mučeničke smrti svetoga Vlaha i 600. godišnjice dubrovačkog zakona o prestanku trgovine robljem.

Misnio slavlje predvodio je posebni Papin izaslanik Vinko kardinal Puljić.

O svetkovini svetoga Vlaha, zaštitnika poseban gost bio je nadbiskup Chicaga Blaž Ćupić.

Procesija ulicama Dubrovnika.

O svetkovini svetoga Vlaha govori rektor Zborne crkve svetoga Vlaha u Dubrovniku don Toma Lučić.

U Peruu se na poseban način slavi svetkovina svetoga Vlaha. Govori  Franjo Kurtović, potpredsjednik Hrvatskog kluba ''Dubrovnik'' iz Lime.

Vinka Malaja predstavlja fra Vice Blekić. 


Živjeti put nade 30.01.2016.

''Teologija i pastoral Božjeg milosđa'' - tema 56. Teološko - pastoralnog tjedna u Zagrebu. Kardinal Bozanić i nuncij D'Errico i kardinalu A. Stepincu

Zadar i Zadarska nadbiskupija proslavili svetkovinu svete Stošije.

U Zagrebu predstavljena monografija Pave Jurišića o 50 godina pastoralne skbri među Hrvatima Melbourna.

U Dubrovniku održan prvi susret pravoslavnih monaha i katoličkih redovnika.

27. 1. Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta - Predsjednik Sabor Ž. Rainer i predsjednik Vlade T. Orešković.

Fra Vice govori o djelu Mate Ravlića.


Živjeti put nade 23.01.2016.

U povodu 25. obljetnice biskupstva naš gost je vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić.

Papa Franjo pohodio rimsku sinagogu.

Brojnim manifestacijama proslaveljena 800. obljetnica djelovanja dominikanaca na hrvatskome tlu. Govori provincijal fra Anto Gavrić.

U Splitu predstavljena knjiga pape Franje ''Božje je ime milosrđe''.

Predstavljanjem knjige ''Jadranski dragulji'' muftije Ševka efendije Omerbašića započelo obilježavanje 100. godišnjice od službenog priznanja islama u Hrvatskoj.

Fra Vice Blekić govori o djelu Leonarda Tandarića.


Živjeti put nade 16.01.2016.

XXVIII. Božićni dani hrvatskih katolika u Sloveniji i Ljubljani.  Fra Marko Prpa, pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško,  provincijal Slovenske franjevačke provincije p. Marijan Čuden...

Fra Vice Blekikć govori o djelu Marijana Bogdanovića.


Živjeti put nade 09.01.2016.

Gost emisije biskup dubrovački mons. Mate Uzinić koji govori o migrantskoj krizi, Papi i klimatskim promjenama, Jubileju milosrđa i Godini svetoga Vlaha.

Biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica pohodio poljske Hrvate koji su prije 70 godina napusili banjolučku biakupiju.

Biskup Željeznog mons. Egidije Živković govori o životu gradišćanskih Hrvata.

Dr. Milan Špehar govori kako se Božić slavi u misijama u Africi.

Fra Vice Blekić govori o djelu Karla Prendivoja.


Živjeti put nade 02.01.2016.

Božićne poruke hrvatskih biskupa iseljenim Hrvatima. Kardinal Josip Bozanić, mons. Mile Bogović, mons. Mate Uzinić, mons. Antun Škvorčević, mons. Josip Mrzljak, mons. Egidije Živković i ravnatelj Ureda za hrvatsku inoemnu pastvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić.


Živjeti put nade 25.12.2015. Božićna.

Posebna emisija u povodu blagdana Božića donosi razgovor s vojnim biskupom u RH mons. Jurjom Jezerincem i poruke hrvatskih biskupa iseljenim Hrvatima.


Živjeti put nade 19.12.2015.

''Očitovanje Komisije Iustitia et pax BK BiH povodom 20. obljetnice potpisivanja Daytonskoga (Pariškog) sporazuma za Bosnu i Hercegovinu'' - Izjava predstavljena na konferenciji za novinare u Sarajevu. Govori predsjednik Komisije dr. Franjo Komarica.

Papa otvorio Sveta vrata na katedrali Ivana Lateranskog u Rimu.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otvorio Vrata zagrebačke prvostolnice.

U SAD-u umro dugogodišnji predsjednik Hrvatske bratske zajednice Bernard Luketich. Komemoracijom u Hrvatskoj matici iseljenika i Misom u zagrebačkoj katedrali suradnici i prijatelji oprostili se od njega. Govori apostolski administrator Vojne biskupije mons. Juraj Jezerinac.

Velečasni Marko Medo odlazi u Afganistan kako bi Božić proveo s hrvatskim vojnicima  koji služe u mirovnoj misiji.

Fra Vice Blekić govori o djelu Ivana Glibotića.


Živjeti put nade 12.12.2015.

Papa Franjo u Vatikanu otvorio Jubilej milosrđa.

Hrvatska katolička župa u Frankfurtu na Majni proslavila 50. obljetnicu postojanja. Misno slavlje predvodio zagrebački nadbiskup Josip kardinal Bozanić.

U Zagrebu predstavljena knjiga Mirjane Polić Bobić ''Kalifornijski zapisi Ferdinanda Konšćaka iz Družbe Isusove''.

O blagdanu Svjetsloti - Hanuka, govori glavni rabin u RH Luciano Moše Prelević.

Fra Vice Blekić predstavlja djelo Tome Ilirika.


Živjeti put nade 05.12.2015.

Božićna poruka vojnog biskupa u RH mons. Jurja Jezerinca.

Papa Franjo imenovao novog vojnog biskupa mons. Juru Bogdana, rektora Papinskog hrvatskog zavoda svetoga Jeronima u Rimu.

Papa Franjo u Vatikanu primio izaslanstvo BiH na čelu s predsjedateljem Predsjedništva Draganom Čovićem i kardinalom Vinkom Puljićem.

''Ljubav. Sila: Domišljatost. Skidanje maski'' knjiga mons. Franje Komarice predstavljena u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Biskup Komaricu knjigu je predstavio i u Beču i susreo se s tamošnjim Hrvatima.

18. smotra crkvenih zborova iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj.

Gošća dr. sc. Suzana Vrhovski Peran urednica knjige p. Mirka Mataušića ''Svaka se ulica zove Strasse''.

Fra Vice Blekić govori o djelu Josipa Vancaša.


Živjeti put nade 28.11.2015.

Međunarodni studijski dan u Banja Luci pod geslom ''Dvadeset godina pod teretom progona, nepravde i prešućivanja''. Govori banjolučki biskup mons. Franjo Komarica.

U Zagrebu održan znanstveni skup ''Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugog svjetskog rata i poraća''.

Gost gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović govori o pohodima iseljenicima, Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini i svojoj knjizi  ''Vinodol i njegova Crkva - od Vinodolskog zakonika do naših dana''.

Fra Vice Blekić govori o djelu Ignacija Gavrana.


Živjeti put nade 21.11.2015.

U povodu terorističkih napada u francuskom Parizu izraze sućuti uputili predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija Aziz efendija Hasanović i predsjednik HBK mons. Želimir Puljić.

Biskupi na 51. zasjedanju HBK-a u Zagrebu raspravljali o Sinodi o obitelji, Jubileju milosrđa i aktivnostim Hrvatskoga Caritasa glede pomoći izbjeglicama.

U Los Angelesu održan pastoralni skup svećenika, redovnika i redovnica.

Apelom vjerske zajednice u RH pozivaju na pomoć migrantima i izbjeglicama.

U Zagrebu održani tradicionalni Dani crkvene glazbe.

Fra Vice govori o djelu Petra Jurendića.


Živjeti put nade 14.11.2015.

65. zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Pod geslom ''Živi kruh život daje'' održan Euharistijski kongres Zadarske nadbiskupije.

Biskupi HBK Izjavom naglašavaju da će osnivanje radne skupine Katoličke i Srpske pravoslavne Crkve doprinijeti širenju istine o hrvatskome blaženiku Alojziju kardinalu Stepincu.

KBF na Ekonomskom fakultetu organizirao colloquim academicum ''Blaženi Alojzije Stepinac - katolički uzor čovjekoljublja''.

U Zagrebu obilježena 800. obljetnica Reda propovjednika.

U HAZU znanstveni skup ''Položaj Roma u Republici Hrvatskoj: Jezik, kultura, književnost''.

10. jubilarni ''Hosanafest'' u Subotici.

Fra Vice Blekić predstavlja djelo Ivana Grgića.


Živjeti put nade 07.11.2015.

Vijeće za ekumenizam i dijalog HBK izražava nadu da odgoda proglašenja kardinala A. Stepinca neće dovesti do pogoršanja dobrih ekumenskih odnosa između Katoličke Crkve u Hrvatskoj i Srpske pravoslavne Crkve.

14. Molitveni dan za Domovinu Bosnu i Hercegovinu na Bobovcu.

''Misije u Ekvadoru iz mog objektiva'' - tribina dr. sc. Krunoslava Novaka na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

50. godina Hrvatskog Caritasa u Argentini.

Osamnaest mjeseci od poplava hrvatska država obnovila kuće, a turska Vlada džamiju i stočni fond u Gunji.

Fra Vice Blekić govori o djelu Stjepana Bencetića.


Živjeti put nade 31.10.2015.

Kardinal Josip Bozanić pozvao vjernike da izađu na predstojeće parlamentarne izbore.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pozvao Hrvate SAD-a da se vrate u domovinu.

Znanstvenim skupom obilježena 750. obljetnica prisutnosti franjevaca u Boki Kotorskoj.

Rektor dr. Željko Tanjić održao predavanje u poljskom Lublinu o Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

31. listopad - Dan reformacije.

1. studeni - blagdan Svih Svetih.

Fra Vice Blekić govori o djelu sestre Radegunde Polz.


Živjeti put nade 24.10.2015.

Poruka biskupa HBK u povodu parlamentarnih izbora 8. studenog 2015.

Hrvatsko katoličko sveučilište predstavljeno u Australiji. Rektor dr. Željko Tanjić sudjelovao u radu 25. skupštine Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta.

Iz Vatikana odlazi veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Filip Vučak.

U Zagrebu predstavljen zbornik ''Hrvatska izvan domovine''.

Fra Vice Blekić govori o djelu Stjepana Đečova.


Živjeti put nade 17.10.2015.

Apel hrvatskih svećenika iz hrvatskih katoličkih misija iz Zapadne Europe domovinskoj javnosti zbog  iseljavanja Hrvata. Od hrvatskih vlasti traže promjenu odnosa prema hrvatskoj dijaspori.

Zabrinutost zbog iseljavanja Hrvata, posebice mladih izražava i biskup Josip Mrzljak koji je pohodio vjernike u Koblenzu.

U Los Angelesu održava se pastoralni skup svećenika i redovnica SAD-a i Kanade.

S 20. susreta svećenika Vrhbosanske nadbiskupije javnosti upućena Izjava o društveno-političkoj situaciji u BiH.

Gošća emisije Ana Čavrgov - učiteljica i vjeroučiteljica iz Subotice.

Fra Vice Blekić govori o djelu misionara i nadbiskupa bl. Antuna iz Aleksandrije.


Živjeti put nade 10.10.2015.

Papa Franjo otvorio XIV. Sinodu biskupa o obitelji.

Biskupi Katoličke Crkve u Srbiji nezadovoljni vraćanjem crkvene imovine i matičnih knjiga, te provedbom nastave vjeronauka.

O ulozi Katoličke Crkve u očuvanju hrvatskoga jezika i vjerskog i nacionalnog identiteta na predstavljanju Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina govorio dr. Tomislav Markić.

''Kršćani i ekologija'' znanstveni skup u Dubrovniku.

Fra Vice Blekić govori o djelu Antuna Marije Agića.


Živjeti put nade 03.10.2015.

Misom Svjetskog susreta obitelji Papa završio pohod vjernicima SAD-a.

Zasjedanje CCEE-a u Svetoj Zemlji i susret biskupa s palestinskim i izraelskim predsjednicima.

20. obljetnica protjerivanja Hrvata katolika iz Banjolučke biskupije.

Nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić posjetio izbjeglički kamp u Opatovcu.

Židovski narod slavi Jom Kipur i Sukoth.

Fra Vice Blekić govori o djelu Dionizija Andrašeca.


Živjeti put nade 26.09.2015.

Povijesni događaj: Papa govorio u američkom Kongresu.

Biskupi Vijeća europskih biskupskih konferencija(CCEE)  pozvali međunarodnu zajednicu na zaustavljanje rata u Iraku, Siriji i diljem svijeta. Je li migrantska kriza kušnja za Europu?

Komisija ''Iustitia et pax'' neprimjerenim smatra zatvaranje granica, a vjernike poziva na pružanje pomoći migrantima.

U Splitu potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Univrsite Panhteon-Assas - Paris II.

Vjernici islamske vjeroispovijesti slave Kurban-bajram. Govori predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija Aziz efendija Hasanović.

Fra Vice Blekić govori o djelu glazbenika fra Ive Perana.


Živjeti put nade 19.09.2015.

Hoće li presedan SPC kojim se uplela u proces kanonizacije Alojzija kardinala Stepinca oduljiti taj proces ili dovesti do boljeg razumijevanja djelovanja kardinala Stepinca za vrijeme Drugog svjetskog rata?

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom boravka u BiH poduprla ulazak te zemlje u euroatlantske integracije.

Sve veći val izbjeglica dolazi u Hrvatsku. kako se država, vjerske zajednice i nevladine udruge ''nose'' s time?

Žuidovski vjernici slave Roš hašanu.

Fra Vice Blekić govori o djelu  Andrije Dorotića.


Živjeti put nade 12.09.2015.

Kardinal Josip Bozanić pohodio Hrvate u Rumunjskoj.

Sisački biskup mons. Vlado Košić slavio Misno slavlje u marijanskom svetištu Bunarić pokraj Subotice.

Riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić susreo se s novim konzulom Republike Italije P. Palminiterijem.

Brojni vjernici  iz Hrvatske hodočastili u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg.

Umro argentinski svećenik, franjevac i Hrvat, ispovjednik pape Franje fra Berislav Ostojić.

16. Europski dan židovske kulture obilježen u Splitu, Zagrebu i Osijeku.

Fra Vice Blekić govori o djelu Fidelisa Nikole Busottija.


Živjeti put nade 05.09.2015.

Papa pozvao na razumijevanje za nevolje migranata.

Apel vjerskih predstavnika u Republici Hrvatskoj za pomoć izbjeglicama predstavljen na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Izjava predsjednika HBK mons. Želimira Puljića o potrebi pomoći migrantima.

Susret predsjednika HBK mons. Želimira Puljića i patrijarha SPC Irineja u Zadru i proslava 400. obljetnice Bogoslovije u manastiru Krka.

Proslava 330. godišnjice  krunjenja čudotvorne slike Majke Božje Trsatske na Trsatu.

Fra Vice Blekić govori o djelu franjevca i nadbiskupa Marka Bandulavića.


Živjeti put nade 29.08.2015.

U Sisku je nedavno održan 27. susret hrvatskih misionara i misionarki. Okupilo se 16 misionara i misionarki iz Tanzanije, Ruande, Demokratske Republike Kongo, Burundija, Kameruna, Benina, Rusije, Bugarske, Salamonskih otoka.


Živjeti put nade 22.08.2015.

Pod predsjedanjem predsjednika mons. Pere Sudara i ravnatelja Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu dr. Tomisdlava Markića u Zagrebu je održana sjednica Vijeća za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH. U radu sjednice sudjelovao i gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović koji je obrazložio prijedlog da se osnuje arhiv u kojem bi bili pohranjeni brojni dokumenti i svjedočanstva koja posjeduju Hrvati u iseljeništvu.


Živjeti put nade 15.08.2015.

Na blagdan Velike Gospe vodimo vas u Svetište Gospe iod Prizidnice na otoku Čiovu i Svetište Gospe od Škrpjela.


Živjeti put nade 08.08.2015.

Nedavno je u Zagrebu umro mons. Vladimir Stanković. Punih trideset godina zajedno s b lagopokojnim kardinalom Franjom Kuharićem obilazio he hrvatske iseljenike diljem svijet i u njihovim srcima ostavio neizbrisiv trag.


Živjeti put nade 01.08.2015.

Komisija HBK ''Iustitia et pax'' oglasila se Izjavom o potrebi poštivanja međunarodnog prava u razgraničenju između Hrvatske i Slovenije.

Rektor HKS-a dr. Željko Tanjić sudjeluje u radu 25. generalne skupštine Međunarodne federacije  katoličkih sveučilišta u Melbourneu.

Papa u Vatikanu primio gradonačelnike i iz cijeloga svijeta.

''Život u biskupiji Auki život je na kraju svijeta...'' kažu hrvatske misionarke sestre Augustina Nikolić i Ruža Raić.

Fra Vice Blekić govori o djelu franjevca Josipa Solde.


Živjeti put nade 25.07.2015.

Djeca Srebrenice posjetila nadbiskupa riječkog mons. Ivana Devčića.

Kardinal Vinko Puljić blagoslovio nova zvona u Župi  BDM u Ulicama kod Brčkog.

Bunjevački Hrvati slave žetvene svečanosti - Dužijancu.

Orguljaški duo ''Quattro obligatto'' novim nosačem zvuka predstavlja nepoznate hrvatske skladatelje.

Fra Vice Blekić predstavlja djelo slikara Federika Benkovića.


Živjeti put nade 18.07.2015.

64. zasjedanje biskupa BK BiH. Biskupi rapravljali o Papinu pohodu, djelovanju Caritasa i provedbi Temeljnog spolrazuma između BiH i Svete Stolice.

Na zagrebačkom groblju Mirogoju pokopan dugogodišnji ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu mons. Vladimir Stanković.

Pastoral Roma ove godine navršava tri desetljeća postojanja i rada.

''Po staza naših starih'' - putovanje u organizaciji gradišćanskih Hrvata kroz sedam država kao spomen na veliku seobu Hrvata u 16. stoljeću.

Poruka predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije Aziza efendije Hasanovića u povodu Ramazanskog Bajrama.

Fra Vice  Blekić govori o djelu Petra Bakića.


Živjeti put nade 11.07.2015.

20. godišnjica genocida u Srebrenici. Govori muftija Aziz ef. Hasanović.

Sabor Islamske zajkednice u BiH prihvatio Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima muslimanima.

Maršom mira bošnjačka zajednica u Torontu odala počast žrtvama genocida u Srebrenici.

''Da se ne zaboravi i da se ne ponovi Srebrenica'' tribina u Splitu.

Biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uručio Zahvalnicu predstojnici Državnog ureda za Hrvate izvan RH D. Krstičević.

U Suboltici i Kalači održan Međunarodni znanstvrni skup ''Ivan Antunović - narodni preporoditelj Hrvata u Ugarskoj''. Govore: mons. Đ. Hranić i T. Žigmanov.

Fra Vice Blekić predstasvlja djelo Augustina Augustinovića.


Živjeti put nade 04.07.2015.

Kardinal Josip Bozanić u Vilniusu na sastanku Komisije za migrante CCEE-a. Tijekom boravka u Rimu razgovarao s novinarom Radio Vatikana o Godini milosrđa, odnosu Crkve i države i novoj evangelizaciji.

''Laudato si - o brizi za zajedničko dobro'' enciklika pape Franje povod konferenciji za novinare ekoloških udruga koje pozivaju na preobrazbu politike, gospodarstva i napuštanje neodgovornog ponašanja prema okolišu

U Hrvatskom centru u Beču mons. Tomo Krojer proslavio 40 godina svećeništva i 10 dušobrižništva za gradišćanske Hrvate u Beču.

U Zagrebu pokopan fra Ilija Živković, franjevac, trećoredac, znanstvenik, teolog i novinar.

Biskup Franjo Komarica uručio zahvalnicu predstojnici Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dariji Krstičević.

Fra Vice Blekić govori o djelu Franje Anderlića.


Živjeti put nade 27.06.2015.

Predsjednik HBK mons. Ž. Puljić o međureligijskom dijalogu.

Gospićko-senjski biskup mons. M. Bogović o važnosti Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

O procesima globalizacije, integracije i inkluzije hrvatskih vjernika diljem svijeta govori ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu dr. T. Markić.

Naš gost je i Ekvadorac koji živi  među Hrvatima u BiH - don David.

Fra Vice Blekić govori o djelu Josipa Bervaldija.


Živjeti put nade 20.06.2015.

Hrvatska inozemna pastva organizirana je u 18 ddržava, na pet kontinenata, u 184 hrvatske katoličke misije i župe.

O životu hrvatskih vjernika govore : velečasni Stjepan Čukman, koordinator zan hrvatske iseljenike u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji., potom o. Mićo Pinjuh, koordinator za Hrvate u Švicarskoj, o. Josip Tretinjak za Austriju, velečasni Ivica Komadina za Njemačku.

Hrvatski svećenici služe i kao misionari u afričkim zemljama. Svoje dugogodišnje iskustvo s nama će podijeliti fra Ilija Barišić iz Demokratske Republikke Kongo.


Živjeti put nade 13.06.2015.

Pod geslom ''Mir vama'' papa Franjo pohodio je 6. lipnja Bosnu i Hercegovinu. Njegov jednodnevni pohod Sarajevu nezaboravan je za vjernike, ali i susret pun nade u bolju budućnost ove napaćene zamlje. 


Živjeti put nade 07.06.2015.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala bivšeg državnog tajnika Svete Stolice za odnose s državama Dominiqua Mambertija Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

Predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch u Srbiji razgovarao s državnim dužnosnicima, predstavnicima Katoličke i Srpske pravoslavne Crkve o formiranju povjerenstva koje bi se trebalo baviti pitanjem uloge i djelovanja kardinala A. Stepinca.

Misno slavlje u zagrebačkoj katedrali u povodu proslave Majke Božje od Kamenitih vrata predvodio je prefekt Tajništva za ekonomska pitanja Svete Stolice kardinal Georg Pell.

''Hrvati Bara i Barske biskupije'' bila je tema tribine u Zadru.

Fra Vice Blekić govori o djelu Franca Jenka. 


Živjeti put nade 30.05.2015.

Papa Franjo u Sarajevu 6. lipnja - o tome govore: apostolski nunciji u BiH i RH L. Pezzuto i A. D'Errico, kardinal V. Puljić. nadbiskupi Ž. Puljić i I. Devčić, veleposlanik F. Vučak.

Predsjednicia Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u Vatikanu s papom Franjom, posjetila Papinski hrvatski zavod svetoga Jeronima i sudjelovala u Misnom slavlju za domovinu u bazilici Svetoga Petra.

Pod geslom ''Sol zemlje, svjetlo svijeta'' u Osijeku se održava 11. Susret baptista u Hrvatskoj. Tim povodom u Rijeci održani Dani otovorenih vrata novog Baptističkog centra.

Predstavom ''Djeca sa CNN-a'' u Zagrebu Mešihat Islamske zajednice u RH obilježio 20. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Fra Vice Blekić govori o djelu Fulgencija Bakotića. 


Živjeti put nade 23.05.2015.

Papa Franjo u Vatikanu proglasio četiri nove svetice. Među njima i dvije Palestinke, te primio palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.

''Suvremena kultura i pastoral obitelji'' bila je tema zasjedanja predsjednika biskupskih konferencija Srednjoistočne Europe u Bratislavi. Sudjelovao i predsjednik HBK mons. Želimir Puljić.

Nadbiskup zagrebački Josip kardinal Bozanić susreo se u Zagrebu s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

U Padovi održan 9. susret Hrvata u Italiji i proslavljen blagdan svetog Leopolda Bogdana Mandića. Naš gost porečko-pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Vodimo vas u dominikanski samostan u Subotici, gdje je s. Leopoldina proslavila 90. rođendan i 60 godina redovništva.

Fra Vice Blekić govori o djelu  slikara Ivana Petrova.


Živjeti put nade 16.05.2015.

Vatikan priznao Palestinu, a papa Franjo primio kubanskog predsjednika Raula Castra.

Vjernici koji se žele susresti s Papom u Sarajevu 6. lipnja trebaju se prijaviti do 20. svibnja, naglasio kardinal Vinko Puljić na konferenciju za novinare u Sarajevu.

Misnim slavljem, te natjecanjem učenika osnovih i srednjih škola u likovnom i literarnom stvaralaštvu, rumunjski Hrvati proslavili spomendan blaženog Ivana Merza.

Na HKS-u grof Nikolai Tolstoy održao predavanje ''Blajburška tragedija - tko su sudionici, a tko žrtve''.

''Fešta blaženog Jakova Zadranina - poveznica talijanskog i hrvatskog puka''. O tome je u Zadru govorio novinar Miljenko Dujela.

Fra Vice Blekić govori o djelu Jurija Žakana - glagoljaša. 


Živjeti put nade 09.05.2015.

Predsjednici biskupskih konferencija Jugoistočne Europe u Bukureštu razgovarali o obitelji i mješovitim brakovima.

Kardinal Josip Bozanić inicirao organiziranje međunarodnog znanstvenog simpozija o odnosu blaženog Alojzija Stepinca i Srba u Hrvatskoj, osobito u vrijeme II. svjetskog rata.

U Sarajevu održan 5. susret biskupa BK BiH i provincijala. Upozorili na odlazak Hrvasta, teško gospodarsko stanje, korupciju i neravnopravnost.

U Kotoru svečano proslavljena 450. obljetnica smrti hrvatske blaženice Ozane Koltorske.

Grad Split svečano proslavio svetkovinu svoga zaštitnika - svetoga Dujma.

Od 12. do 19. svibnja Vojni ordinarijat organizira 23. hodočašće hrvatske vojske i policije u francuski Lourdes.

Blagoslovom mladog žita u Starom Žedniku započela ovogodišnja subotička ''Dužijanca''.

Pod geslom ''Kvasac dobra'' održana je biciklijada marijanskim svetištima koje je pohodio sveti Ivan Pavao II.

Fra Vice Blekić govori o djelu srijemskog biskupa Nikole Đivića.


Živjeti put nade 02.05.2015.

Papa Franjo darovao 200 000 dolara za stradale u Nepalu. U Vatikanu zaredio Hrvata fra Stjepana Brčinu.

Hoće li teorizam u BiH utjecati na dolazak Pape i većeg broja vjernika u Sarajevo 6. lipnja?

Biskupi Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda zadovoljni potpisanim Sporazumom između Srbije i Svete Stolice.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će Papu 22. svibnja,  najavio veleposlanik Filip Vučak.

U Zagrebu predstavljena knjiga ''Islam na Zapadu''.

Fra Vice Blekić govori o obitelji Ergovac.


Živjeti put nade 25.04.2015.

Papa Franjo pozvao međunarodnu i europsku javnost na aktivnije zauzimanje u spašavanju imigranata koji stradavaju u Sredozemlju.

S 50. jubilarnog zasjedanja biskupi HBK uputili Apel crkvenoj javnosti, političkim, gospodarskim čimbenicima, te ljudima u Hrvatskoj i iseljeništvu zbog kontiuniranog iseljavanja i raseljavanja stanovništva. 

U Sarajevu predstavljen program Papina pohoda Sarajevu 6. lipnja.

Na Trsatu održan 2. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

Akademijom u HNK obilježeno 200 godina pravoslavnog školstva u Hrvatskoj i 10. godina postojanja Srpske pravoslavne gimnazije ''Kantakuzina Katarina Branković''.

Fra Vice Blekić predstavlja djelo biskupa Franje Ergelskog.


Živjeti put nade 18.04.2015.

Sjednica Vijeća   Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu.

Glavne teme:  iseljavanje  mladih ljudi i cijelih obitelji, stanje inozemne pastve, njezine teškoće i potrebe.

Posebna točka sjednice bilo je pitanje pohrane i zbrinjavanja vrlo vrijednog arhivskog gradiva koje posjeduju hrvatski iseljenici. O tome je govorio predsjednik Komisije HBK za hrvatski martirologij mons. Mile Bogović.  


Živjeti put nade 11.04.2015.

Razgovor s predsjednikom BK BiH i vrhbosanskim nadbiskupom Vinkom kardinalom Puljićem i poruke hrvatskih biskupa iseljenim Hrvatima.


Živjeti put nade 04.04.2015.

U ozračju Velike subote i iščekivanja Isusova Uskrsnuća u zajedništvu sa sestrinskim crkvama, ali i vjernicima židovsg naroda koji slavi Pesah - čudesno oslobađanje iz egipatskog sužanjstva, očekujemo Uskrsnuće Gospodinovo....


Živjeti put nade 28.03.2015.

U Rimu i Mostaru održano zasjedanje BK BiH. Biskupi raspravljali o pohodu pape Franje Sarajevu.

Kardinal Vinko Puljić u Sarajevu predstavio logotip, plakat i geslo ''Mir vama'' Papina pohoda.

U karedrali Uznesenja Marijina na Krku u službu biskupa uveden fra Ivica Petanjak.

U Lužnici održan susret pastoralnih suradnika i suradanica iz Njemačke.

Dr. Adolf Polegubić, teolog i pjesnik održao predavanje ''Domovina, Crkva -povijest hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj''.

Fra Vice u Zagrebu održao predavanje ''O nadgrobnim natpisima ili epitafima otoka Krka'' i predstavlja djelo splitsko-makarskog nadbiskupa Frane Franića.

Cvetnica i Veliki Tjedan.


Živjeti put nade 21.03.2015.

Biskupi BK BiH boravili u Rimu ''ad limina Apostolorum''. S papom Franjom o ekumenskom i međureligijskom dijalogu i društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s zagrebačkim nadbiskupom Josipom kardinalom Bozanićem

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović susreo se s apostolskim nuncijem u RH nadbiskupom Alessandrom D'Erricom.

Hrvati hodočastili u argentinsko marijansko svetište Lujan.

Nacionalni susret redovnika, redovnica i Bogu posvećenih osoba u svetištu Majke Božje Bistričke.

Korizmena akcija za pomoć djeci u sirotištu ''Kardinal Alojzije Stepinac'' na Haitiju.

U Zagrebu predstavljena knjiga teologa i novinara Adolfa Polegubića ''Povratak''.

Fra Vice Blekić govori o djelu Ivana Feretića.


Živjeti put nade 14.03.2015.

U povodu Papina pohoda BiH apostolski nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto znanstvenicima govorio o porukama koje Vatikan i Sveti Otac upućuju građanima Bosne i Hercegovine.

Sjećamo se blagopokojnog hrvatskog kardinala Franje Kuharića u povodu 13. godišnjice njegove smrti.

Ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić govori o nedavno održanim regionalnim sjednicama i iseljavanju Hrvata u Njemačku.

U povodu obilježavanja Dana neovisnosti BiH u riječkom Islamskom centru gostovao predsjednik Mešihata u Republici Srbiji muftija Moamer efendija Zukorlić.

Na tribini u Zagrebu o postu govorio mitropolit SPC Porfirije.

O Rudolfu Ekertu govori fra Vice Blekić.


Živjeti put nade 07.03.2015.

Predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović boravila u Bosni i Hercegovini.

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić  pohodio Hrvate koji žive u SAD-u.

Ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić sudjelovao u proslavi 45. obljetnice HKM Koblenz.

U Lužnici održan susret europskih ravnatelja Papinskih misijskih djela. O važnosti susreta govori ravnatelj Papinskih misijskih djela za RH velečasni Antun Štefan.

Čime se bavi Kongregacija marista u Argentini govori otac Antonio Ostojić.

Fra Vice Blekić govori o djelu Rudolfa Ekerta.


Živjeti put nade 28.02.2015.

Papa Franjo s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel  razgovarao o ukrajinskoj krizi, te primio ukrajinske biskupe i Hrvate iz Koblenza.

U Sarajevu započele pripreme u povodu dolaska Pape 6. lipnja. Naš gost vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić govori o društveno-političkoj situaciji u BiH, Sinodi Vrhbosanske nadbiskupije, pohodima iseljenim Hrvatima.

U pvoodu otvorenja prve hrvatske čitaonice u Grazu, o životu hrvatskih vjernika u  tamošnjoj Hrvatskoj katoličkoj misiji govori fra Matija Koren.

Fra Marko Prpa, voditelj Hrvatske katoličke misije u Ljubljani  Riznici zagrebačke katedrale poklonio repliku misnice zadnjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića.

Zbog financijskih poteškoća zaustavljan rad terapijske zajednice ''Hosana'' pokraj Subotice.

Fra Vice Blekić govori o djelu glagoljskog pisca, franjevca trećoredca Šimuna Glavića.


Živjeti put nade 21.02.2015.

Papa Franjo u Vatikanu kreirao 20 novih kardinala. Kardinal Josip Bozanić u rimskoj  crkvi svetih Ćirila i Metoda služio Misno slavlje.

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović primila izaslanstvo Svetoga Oca. Misa za novu Predsjednicum služena u crkvi ''Svetoga Nikole Tavelića'' u Buenos Airesu.

Kotorski biskup mons. Ilija Janjić govori o povijesti starodrevne Kotorske biskupije, životu Hrvata u Crnoj Gori i podršci aktualnoj  hrvatskoj Predsjednici.

Istaknuti fizičar dr. Davor Pavuna u Mariji Bistrici govorio o ''Vjeri i nevjeri u hrvatskome društvu''.

Misom zadušnicom u crkvi Majke Božje Remetske na vječni počinak ispraćen p. Vjenceslav Mihetec.

O značaju korizme govori đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Fra Vice Blekić predstavlja obitelj Erhatić - graditelje  orgulja. 


Živjeti put nade 14.02.2015.

10. veljače Katolička Crkva svečano je proslavila blagdan hrvatskoga blaženika Alojzija kardinala Stepinca. Govorimo o njegovu djelu, montiranom sudskom procesu, susretu  biskupe iz Europe na Stepinčevo 2009. u Zagrebu, te proslavama u Zagrebu, Zadru, Varaždinu, i diljem svijeta. O Oporuci kardinala Stepinca govori vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, a o njegovoj kanonizaciji fra Berislav Ostojić.

Kotor i Kotorska biskupija svečano su proslavili svetkovinu svetoga Tripuna.

Značaj potpisanog sporazuma između Vatikana i Srbije u području visokog obrazovanja.

Fra Vice Blekić govori o djelu franjevca Vilibalda Grašića.


Živjeti put nade 07.02.2015.

Međunarodni sud pravde u Den Haagu odbio je hrvatsku tužbu protiv Srbije  za genocid, ali i srbijansku protutužbu. Uz hrvatsku javnost, to je izazvalo i nezadovoljstvo predsjednika HBK mons. Želimira Puljića.

6. lipnja papa Franjo pohodit će BiH. O tome su u Sarajevu govorili apostolski nuncij u toj zemlji nadbiskup Luigi Pezzuto i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

O razlozima i značaju Papina dolaska u Sarajevo govori predsjednik HBK i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Radost zbog Papina dolaska u glavni grad BiH izražava i riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić.

U povodu proslave svetoga Vlaha iseljenim Hrvatima obratio se biskup dubrovački mons. Mate Uzinić.

Dubrovnik svečano proslavio 1043. Festu svetoga Vlaha.

U povodu 200. rođenja i 110. obljetnice smrti đakovačko-srijemskog biskupa Josipa Jurja Strossmayera HAZU proglasila 2015. Godinom biskupa J. J. Strossmayera.

U Subotici održani ''23. Razgovori Ivana Antunovića''.

Fra Vice Blekić govori o djelu vjerskog pisca i svećenika Nikole Gorupa.


Živjeti put nade 31.01.2015.

Fra Ivica Petanjak, franjevac, kapucin novi je biskup Krčke biskupije.

O novom biskupu fra Ivici govori predsjednik HBK mons. Želimir Puljić.

U Zagrebu održano zajedničko zasjedna HBK i BK BiH.

U Zagrebu održan 55. Teološko - pastoralni tjedan o temi: ''Brak i obitelj u proturječju sa suvremenim društvom''.

U povodu 5. obljetnice smrti blagopokojnog zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđe, Misno slavlje u zadarskoj katedrali predvodio njegov nasljednik mons. Želimir Puljić.

Na Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Europa, a među njima i hrvatski predsjednik I. Josipović, poklonili su se milijunima žrtava.

O branitelju Siska od Turaka, kanoniku Blažu Đuraku govori fra Vice Blekić.


Živjeti put nade 24.01.2015.

Papa Franjo tijekom Mise u Manili na Filipinima, na kojoj se okupilo više od šest milijuna ljudi, osudio korupciju, nejednakost i relativiziranje braka i obitelji. Novoizabranoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović čestike uputili gotovo svi hrvatski biskupi.  U povodu Nove godine i 15. siječnja - Dana međunarodnog priznanja RH predsjednik RH Ivo Josipović priredio primanje za Diplomatski zbor i osobe iz političkog i javnog života.  Predsjednik BK BiH Franjo Komarica obilježava 29. godišnjicu biskupskog ređenja. Vjernike Banjolučke biskupije razveselila vijest o pokretanju crkvenog procesa za proglašenje  blaženim četviorice svećenika te Biskupije. Predsjednik HBK mons. Želimir Puljić slavi 25. obljetnicu biskupstva. Vjernici svečano proslavili svetkovinu svete Stošije - zaštitnice Zadarske nadbiskupije.  Vjernici Makedonske pravoslavne crkvene općine ''Sveti car Konstantin i carica Elena'' slave svetog Jovana Krstitelja i sudjeluju u programima Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. O djelu pravnog pisca i svećenika Baltazara Dvorničića Napolyja govori fra Vice Blekić.


Živjeti put nade 17.01.2015.

Emisija posvećena XXVII. Božićnim danima hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji.

Misno slavlje u franjevačkoj crkvi Marijina oznanjenja na Tromostovlju u Ljubljani predvodio je ljubljanski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Zore, propovijedao gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović, a suslavili ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić, provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Joško Kodžoman i koordinator za hrvatske iseljenike u Sloveniji i voditelj Hrvatske katoličke misije u Ljubljani fra Marko Prpa, te brojni svećenici.


Živjeti put nade 10.01.2015.

Papa Franjo izrazio oštru osudu terorističog napada u Parizu koji se dogodio u sjedištu satiričkog tjednika ''Charli Hebdo''.

Božićni i novogodišnji, te blagdan Svete Obitelji, kao i Svjetski dan mira važni su trenuci u životu jednoga naroda. O njihovu značaju promišlja argentinski kardinal hrvatskih korijena Estanislao Esteban Karlić.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić govori o događajima koji su obilježili 2014. godinu, Godini posvećenog života i pohodu iseljanicima.

Koordinator za hrvatske iseljenike u Latinskoj Americi mons. Drago Balvanović dobio visoko priznanje peruanskog Kongresa. U Vatikanu je održan 7. Kongres za pastoral selilaca. Među 300 izaslanika iz svih krajeva svijeta bio je i ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu dr. Tomislav Markić.

Božić slave vjernici koji taj blagdan slave prema julijanskom kalendaru.

Prigodnom porukom vjernicima Srpske pravoslavne Crkve obratio se patrijarh Irinej.

O važnosti rođenja Kristova za sve ljude i značaju obiteljskog zajedništva govori mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Fra Vice Blekić predstavlja djelo Nikole Dešića.


Živjeti put nade 03.01.2015.

Bernardo Kohnen služio je kao misionar među afričkim plemenima, bavio se proučavanjem šilučkih običaja, pisac je prvih gramatika šilučkoga jezika i prvi je preveo biblijske tekstove na šilučki. Fra Janko Pajkurić pastoralni je voditelj za Hrvate u Čileu i organizator tečajeva hrvatskoga jezika i kulture. Sestra Drina Čavar služi u misijama u Latinskoj Americi Don Danko Litrić misionar je u Ruandi. Fra Vice Blekić govori o djelu Karla Dragutina Kindleina.


Živjeti put nade 27.12.2014.

Prigodne Božićne poruke kardinala Josipa Bozanića, predsjednika BK BiH mons. Franje Komarice i hrvatskih biskupa uz stihove tradicionalnih  hrvatskih pjesama u interpretaciji Ivana Kojundžića.


Živjeti put nade 25.12.2014. Božićna emisija.

Poruka apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Alessandra D' Errica, razgovor s nuncijem u Njemačkoj nadbiskupom Nikolom Eterovićem, poruke hrvatskih nadbiskupa i ravnatelja Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu. 


Živjeti put nade 20.12.2014.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao vjernike da izađu na predsjedničke izbore.

O važnosti izbora za predsjednika/predsjednicu RH govori vojni biskup mons. Juraj Jezerinac.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Vatikanu razgovarao s papaom Franjom o situaciji u BiH i provedbi Temeljnog ugovora između BiH i Svete Stolice.

U Banja Luci održan Okrugli stol o temi: "Hrvati u RS: pitanje opstanka i perspektive".

U Lepoglavi održana 24. sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajime.

Križevački vladika Nikola Kekić održao predavanje "Grkokatolička crkva u Hrvatskoj".

U Subotičkoj biskupiji otvorena izložba ukrasnih božićnih kolača - božićnjaka.

U crkvi Am Hof u Beču postavljene jaslice napravljene u perisci.

Fra Vice govori o djelu Vjekoslava Homotarića.


Živjeti put nade 13.12.2014.

Poruka biskupa HBK u povodu predstojećih izbora za predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske.

Zašto se Hrvati iseljavaju iz Republike Hrvatske? Govore predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan RH Ivan Šuker, ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu dr. Tomislav Markić i biskupi Juraj Jezerinac i Josip Mrzljak.

Svečano proslavljena 950. obljetnica utemeljenja samostana Svetoga Nikole u Trogiru.

O pohodu provincijala Andrije Bilokapića Hrvatima u Argentini govori fra Jozo Peranić.

Mešihat Islamske zajednice i predsjednik muftija Aziz efendija Hasanović dobili nagradu HHO-a za promicanje međureligijskog dijaloga.

Židovski narod slavl Hanuku. Govori glavni rabin u RH Luciano Moše Prelević.

U Subotici svečano proslavljena 20. godišnjica postojanja "Zvonika" - jedinog katoličkog mjesečnika na hrvatskome jeziku.

Fra Viice Blekić govori o svećeniku i piscu Jurju Griziću.


Živjeti put nade 06.12.2014.

Papa Franjo i Bartolomej I. u Turskoj upozorili na dramatično stanje u Siriji i Iraku, stanje ljudskih prava u Ukrajini. Poglavari vjerskih zajednica u Vatikanu potpisali Izjavu o iskorjenjivanju ropstva.

Tijekom posjeta BiH predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović susreo se s vrhbosanskim nadbiskupom Vinkom Puljićem koji obilježava 20. obljetnicu imenovanja kardinalom.

Donacijom Kraljevine Norveške u Zemunu obnovljena crkva Svetoga Roka. Svečanosti nazočio i norveški princ Hokon Magnus.

U Zadru održan susret Zbora Federacije benediktinskih koludrica Hrvatske ''Blaženi Alojzije Stepinac''.

O značaju liturgijskog vremena Došašća govori argentinski kardinal hrvatskih korijena Estanisao Esteban Karlić.

Papa Franjo proglasio je Godinu posvećenog života. Tim povodom u Zagrebu predstavljen multimedijalni projekt redovničke himne ''Hvala redovnika''.

Fra Vice Blekić govori o djelu franjevca i profesora Franje Ivanovića.


Živjeti put nade 29.11.2014.

Papa Franjo posjetio je Europski parlament i Vijeće Europe. Europarlamentarcima je govorio o potrebi suradnje u prevladavanju podjela.

U čikaškoj katedrali Holy Name za nadbiskupa je zaređen biskup hrvatskih korijena Blaž Ćupić. Služit će pod geslom "Peace with you" - "Mir s vama", a u svoj grb ugradio je i dio hrvatskoga grba.

O imenovanju mons. B. Ćupića za nadbiskupa Chicaga govori dugogodišnji misionar u SAD-u don Nikola Dugandžić.

U ljubljanskoj katedrali Svetoga Nikole za novog ljubljanskog nadbiskupa zaređen je i u službu uveden fra Stanislav Zore.

''Ðakovačko-osječka crkvena pokrajina pred izazovom ekumenizma'' - tema 26. skupštine biskupa Ðakovačko-osječke crkvene pokrajine održane u Osijeku.

U Bruchsalu održana tradicionalna 17. smotra crkvenih zborova iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj.

U Zagrebu predstavljena knjiga veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Filipa Vučaka ''Sveta Stolica i Republika Hrvatska: dvadeset godina diplomatskih odnosa (1992. - 2012.). O knjizi , uz autora, govorili su apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandr D'Errico, kardinal Josip Bozanić i predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

Fra Vice Blekić govori o djelu glagoljskog pisca Jurja iz Novoga.


Živjeti put nade 22.11.2014.

''Vukovar -mjesto posebnog pijeteta'' - ''Reći ću vam samo jednu stvar - Zapamtite Vukovar'' - 23. obljetnica pada Grada mučenika - Vukovara. Misno slavlje na Memorijalnom groblju predvodio je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić.

Program ''Vukovar u Rijeci'' - nadbiskup riječki mons. Ivan Devčić susreo se s vukovarskim braniteljima.

Komemoracijom, paljenjem svijeća i Misom zadušnicom obilježena 23. obljetnica stradanja Škabrnje. Misno slavlje predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Izjava predsjednika HBK mons. Želimira Puljića u povodu privremenog puštanja iz pritvora u Den Haagu optuženika Vojislava Šešelja i njegovih izjava o ''Velikoj Srbiji'' i čestitke četnicima u povodu pada ''srpskog Vukovara'' u Beogradu.

Sprovodni obredi za pokojnog franjevca, znanstvenika i komunikologa fra Mirka Jurja Mataušića.

Fra Vice Blekić govori o djelu klesara i graditelja Ratka Ivančića.


Živjeti put nade 15.11.2014.

U povodu 25. obljetnice pada Berlinskoga zida papa Franjo izrazio nadu da će se srušiti zidovi koji dijele svijet. Vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić u Njemačkoj održao predavanje o ''Padu Berlinskoga zida i njegovim posljedicama u bivšoj Jugoslaviji, posebice u Bosni i Hercegovini''.

Izaslanstvo Vojne biskupije i ministarstava obrane, unutarnjih poslova i branitelja hodočaste u Rim. Dobrodošlicu im je zaželio i Sveti Otac.

Održan je 13. Molitveni dan za Domovinu i 11. hodočašće oružanih i redarstvenih snaga Bosne i Hercegovine na Bobovac.

Fra Iliji Vrdoljaku, provincijalnom ministru Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda i voditelju Hrvatske katoličke misije u Beču uručeno je visoko odličje za zasluge Republike Austrije ''Zlatni križ časti''.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održan je Okrugli stol o temi ''Političko obrazovanje temeljeno na demokršćanskim vrijednostima''.

Predstavljena ''Sabrana djela'' đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića.

U Zagrebu organizirano 21. Europsko natjecanje učača Kur'ana.

Fra Vice Blekić govori o djelu graditelja orgulja Ivanu Franji Janečeku.


Živjeti put nade 08.11.2014.

Biskupi BK BiH sa 46. zasjedanja u Sarajevu pozvali političare u Bosni i Hercegovini da spriječe iskorjenjivanje katolika i brže formiraju vlast na svim razinama u skladu s izbornom voljom birača.

O nedavno održanoj svečanosti obilježavanja 90. obljetnice Beogradske nadbiskupije i zasjedanju Međunarodne biskupske konfereencije svetih Ćirila i Metoda u Novom Sadu govori potpredsjednik mons. Stanislav Hočevar.

Vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac govori o postavljanju spomen-ploča na pročelja Hrvatskog doma i crkve u Hamiltonu i susretu s Hrvatima u Kanadi.

Misno slavlje za poginule branitelje u Domovinskom ratu u crkvi Sveta Mati slobode u Zagrebu služio mons. Juraj Jezerinac.

Ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić o sudjelovanju na skupu svećenika Kanade i SAD-a u Kanadi i Njemačkoj, te o hodočašću Hrvata iz Rumunjske nedaleko Temišvara.

Dekan Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku dr. Peter Kuzmić o dodjeli Ekumenske povelje fra B. Z. Šagiju i doprinosu reforamcije europskoj uljudbi.

Fra Vice Blekić govori o djelu Ivana iz Kastva.


Živjeti put nade 01.11.2014.

Na koji način ugovori potpisani između Republiike Hrvatske i Svete Stolice reguliraju odnos Katoličke Crkve i države u društvu govori predsjednik HBK mons. Želimir Puljić.

Euharistijom u beogradskoj katedrali Uznesenja Djevice Marije, koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, svečano je proslavljena 90. obljetnica postojanja Beogradske nadbiskupije i 100 godina od njezine uspostave konkordatom između Svete Stolice i tadašnje Kraljevine Srbije.

Hrvatska katolička zajednica u njemačkom Schwenningenu svečano proslavila 25 godina postojanja.

U Zagrebu održan znanstveni skup ''Religije i nasilje''.

Što je Europi donijela reformacija?

U povodu Dana reformacije 31. listopada svečanim Bogoslužjem u Evangeličkoj Crkvenoj Općini u Iloku obilježena 150. obljertnica organiziranog Bogoslužja i propovijedanja na slovačkom jeziku u Iloku.

Svi sveti

Fra Vice Blekić govori o djelu Ivana Dominica Foconia.


Živjeti put nade 25.10.2014.

Otvorenost - glavna karakteristika Treće izvanredne Sinode biskupa o obitelji u Vatikanu. Papa Franjo na čast oltara uzdigao papu Pavla VI.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić govorio o problemima s kojima se suočavaju obitelji u Hrvatskoj.

Predsjednik BK BiH mons. Franjo Komarica na Sinodi održao izlaganje ''Suvremena katolička obitelj u BiH i poteškoće s kojima se suočava''. Talijanski mediji BiH ''stavilii uz bok Iraka, Sirije, Nigerije gdje se katoličke obitelji iskorijenjuju.

49. zasjedanje biskupa HBK posvećeno Sinodi, II. nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, prosvjedu branitelja, te pomoći poplavljenima.

Zadarska nadbiskupija poklonila moći svetoga Šimuna grkokatoličkoj crkvi Preobraženja Gospodnjega u povodu 400. obljetnice Marčanske biskupije.

''AD 2012-2013'' nova je knjiga bivšeg veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici i prorektora za međunarodnu suradnju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Makedonska pravoslavna crkva dobit će svoju crkvu u Zagrebu. Govori protojerej Kirko Velinski.

Fra Vice Blekić predstavlja križevačkog i beogradskog nadbiskupa Gabrijela Bukatka.


Živjeti put nade 18.10.2014.

U Vatikanu je održana 3. izvanredna Sinoda biskupa o temi: ''Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije''. O važnosti promišljanja o obitelji u suvremenom svijetu, te pastoralu s rastavljenima i ponovo ciivilno vjenčanima govori predsjednik HBK mons. Želimir Puljić. Gost emisije je svećenik i sveučilišni profesor Dinko Krpan iz Buenos Airesa u Argentini. Govori o svom životnom putu i radu. U Hrvatskom franjevačkom središtu Kraljice mira u kanadskom Norvalu održava se pastoralni susret hrvatskih svećenika i redovnica iz SAD-a i Kanade. Pred nama je Misijska nedjelja, pa o svom životnom putu i služenju stanovništva afričkog Konga govori hrvatski misionar fra Ilija Barišić. O velikim blagdanima u židovstvu - Roš Hašani, Jom kipuru i Sukotu govori glavni rabin u RH Luciano Moše Prelević. Fra Vice Blekić predsjevlja djelo svećenika, političara i botaničara Karla Bošnjaka.


Živjeti put nade 11.10.2014.

U Vatikanu je u tijeku 3. izvanredna Sinoda biskupa o obitelji. Misno slavlje u povodu Dana neovisnosti u povijesnoj crkvi Svetoga Marka u Zagrebu predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio Hrvate u Kanadi. Susreo se i s Ojimbve indijancima. Sisački biskup mons. Vlado Košić blagoslovio u Petrinji kip s likom omiljenog hrvatskog kardinala Franje Kuharića i spomen-ploču s njegovim riječima izrečenima na Lovrenčevo 1991. godine. O povijesti i sadašnjosti crkve Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevu govori župnik Marijan Ðukić. O Kurban-bajramu i džihadistima Islamske države govori predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija Aziz efendija Hasanović. Fra Vice Blekić govori o djelu Matija Božićevića.


Živjeti put nade 04.10.2014.

Hrvatska zajednica u Rimu svečano obilježila svetkovinu sv. Jeronima. Misno slavlje predvodio predsjednik HBK mons. Želimir Puljić. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pohodio Hrvate iz BiH u Viškovu. Pozvao ih da glasaju na predstojećim izborima. Šibenska biskupija i Grad Šibenik proslavili blagdan svetoga Mihovila. Predslavitelj Misnoga slavlja kardinal Josip Bozanić upozorio na nered koji se čini u našoj Domovini. U Njemačkoj održan skup svećenika, pastoralnih suradnika i suradnica iz Zapadne Europe o temi ''Zapadna civilizacija u raskoraku između vjere i razuma''. O tome govori koordinator za hrvatske vjernike u Njemačkoj Ivica Komadina. U BiH održana najveća humanitarna akcija - ''72 sata bez kompromisa'' pod geslom ''VolontiRAJ na Zemlji''. Vjernici Zadarske i Riječke nadbiskupije, te Požeške biskupije hodočastili u Mariju Biistricu. U svojoj poruci u povodu Kurban-bajrama predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija Aziz efendija Hasanović naglasio kako nitko ne smije zlorabiti islam radeći zlodjela. Fra Vice Blekić govori o djelu Andrije Ciccarellija.


Živjeti put nade 27.09.2014.

Papa u Albaniji osudio islamske džihadiste u Siriji i Iraku i podržao suživot pripadnika različitih vjera.

Komisija ''Iustitia et pax'' oglasila se Izjavom o referendumu o preferencijalnom glasovanju, položaju Hrvata Bunjevaca u Vojvodini i slobodi medija i čestitosti nositelja dužnosti.

Biskup hrvatskih korijena Blaise Cupich novi je nadbiskup Chicaga.

U povodu Općih izbora u BiH biskupi BK BiH uputili vjernicima Pastirski poziv i poticaj na izlazak na izbore. O tome govori vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Rektor HKS-a dr. Željko Tanjić član je Međunarodne teološke komisije.

U Zadru održan katehetski dan posvećen obitelji

U Rijeci gostovala članica Organizacijskog odbora Građanske inicijative ''U ime obitelji'' Željka Markić.

Židovski narod slavi 5775. novu godinu. Govori glavni rabin u RH Luciano Mioše Prelević.

Fra Vice Blekić govori o djelu Nikole Dominika Budrovića.


Živjeti put nade 20.09.2014.

Misno slavlje u Sisku za sve poginule Zrinjane u Drugom svjetskom ratu predvodio apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico.

Euharistijsko slavlje i 283. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Hrvati u Srbiji biraju vijećnike koji će ih kao Hrvatsko nacionalno vijeće predstavljati pri tijelima Republike Srbije. U izbornu borbu uključili se i svećenici.

U Zagrebu održani Dani crkvene glazbe posvećeni skladatelju Albi Vidakoviću.

Pobjednik US Opena Marin Ćilić svečano dočekan u rodnom Međugorju.

U sabornom hramu Svete Trojice u Pakracu svečano ustoličen novi slavonski episkop Jovan.

Fra Vice Blekić govori o djelu Petra Zdravka Blajića.


Živjeti put nade 13.09.2014.

Biskupi HBK pozvali vjernike na molitvu za progonjene kršæane u Iraku i mir u Ukrajini.

U Ludbregu održan 5. hrvatsko-slovenski susret. Misno slavlje predvodio zagrebaèki nadbiskup kardinal Josip Bozaniæ, a propovijedao celjski biskup i apostolski administrator Mariborske nadbiskupije mons. Stanislav Lipovšek.

Misnim slavljem u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu sveèano proslavljena Sveta nedjelja. Misno slavlje predvodio predsjednik HBK mons. Želimir Puljiæ.

U Križevcima održana 22. sjednica biskupa Zagrebaèke crkvene pokrajine.

U Zagrebu održana primopredaja službe ravnatelja za Hrvate izvan domovine. Oprostio se dosadašnji ravnatelj fra Josip Bebiæ, a službu preuzeo dr. Tomislav Markiæ.

U marijanskom prasvetištu u Solinu proslavljen blagdan Roðenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišiæ.

O sudbini doseljenih Hrvata s Kosova u blizini Petrinje govori rektor svetišta Majke naših stradanja u Gori.

Fra Vice Blekiæ govori o djelu Matije Frkiæa.


Živjeti put nade 06.09.2014.

Bivši izraelski predsjednik Shimon Peres predložio osnivanje Organizacije ujedinjenih vjera, reèeno nakon susreta s papom Franjom u Vatikanu. Razlog: neuèinkovita politika UN-a.

Misnim slavljem koje je predvodiko sisaèki biskup mons. Vlado Košiæ proslavljen Dan hrvatskih muèenika na Udbini.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u kanadskom Hamiltonu otkrio i blagoslovio spomen-ploèe o 100. obljernici stradanja Hrvata u kanadskim koncentracijskim logorima tijekom Prvog svjetskog rata.

Oko 4000 Hrvata okupljenih u svetištu Bunariæ pokraj Subotice obilježilo završetak žetvenih sveèanosti baèkih Hrvata - Dužijanca. Misno slavlje predvodio ðakovaèko-osjeèki nadbiskup mons. Ðuro Hraniæ.

U Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu odvija se 5. hrvatsko-slovenski susret

u Maðarskolj se odvija i 5. susret vjernika u Santovu. Govori predsjednik Hrvatske narodnosne samouprave Stipan Balatinac..


Živjeti put nade 30.08.2014.

Pod predsjedanjem predsjednika Vijeæa HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu mons. Pere Sudara i ravnatelja Ureda za hrvatske iseljenike fra Josipa Bebiæa, održana je sjednica koordinatora za hrvatske iseljenike iz cijeloga svijeta o temi ''Prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatske inozemne pastve''. Uz mons. Peru Sudara i fra Josipa Bebiæa o životu hrvatskih iseljenika i problemima s kojima se susreæu govore dr. Mate Bižaca, mons. Ivan Vukšiæ, veleèasni Stjepan Èukman, otac Miæo Pinjuh i fra Marko Prpa.


Živjeti put nade 23.08.2014.

Gost emisije je veleèasni Ivica Komadina - koordinator za hrvatske iseljenike u Njemaèkoj. Govori o životu Hrvata u toj velikoj zemlji.


Živjeti put nade 16.08.2014.

Vodimo vas u jedno od najstarijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj - Svetište Majke Božje Remetske u zagrebaèkim Remetama. O prošlosti i sadašnjosti Svetišta govori pater Vjenceslav Mihetec.

Stihove Augusta Šenoe i Dragutina Domjaniæa i tekst iz knjige Marije Makuc - Pojatine ''Bolna zbilja remetskih medaljona'' kazuje Dubravko Sidor.


Živjeti put nade 09.08.2014.

Župa i samostan Plehan, te crkva Svetog Marka Evanðelista smješteni su oko 8 kilometara od Dervente. Plehan je doživio ogromna razaranja u posljednjem ratu, a danas se život pomalo vraæa u taj dio Bosne i Hercegovine.

O prošlosti i sadašnjosti samostana i crkve kazuje franjevac Mirko Filipoviæ.


Živjeti put nade 03.08.2014.

Papa Franjo pozvao zaraæene stane u pojasu Gaze na prestanak oružanog sukoba.

Predsjednik BK BiH mons. Franjo Komarica boravio u Poljskoj i u Drvaru predvodio Misu u povodu Dana molitvenog sjeæanja na muèenike i žrtve Banjoluèke biskupije.

Rijeèki nadbiskup mons. Ivan Devèiæ primio obitelj sestre Marije Krucifikse Kozuliæ.

U Subotici održan 7. kongres crkvenih pravnika.

Islamski vjernici proslavili Ramazanski bajram. Sveèanu bajramsku molitvu predvodio predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija Aziz efendija Hasanoviæ.

Fra Vice Blekiæ govori o djelu Ivana Karpina.


Živjeti put nade 26.07.2014.

Misnim slavljem u zagrebaèkoj katedrali zapoèele 3. Hrvatske svjetske igre - amatersko športsko natjecanje Hrvata i njihovih potomaka iz cijeloga svijeta.. Misno slavlje predvodio je pomoæni biskup zagrebaèki mons. Mijo Gorski.

O važnosti održavanja ovakvih manifestacija govore: ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebiæ, veleèasni Vedran Kirinèiæ iz New Yorka i fra Juro Tokaræ koji služi Hrvatima u Nizozemskoj.

Gospiæko-senjski biskup mons. Mile Bogoviæ predstavio svoju knjigu ''Prilozi za povijest Like''.

U Subotici predstavljena knjiga mons. Stjepana Beretiæa ''Božji prijatelj s nama na putu''.

Fra Vice Blekiæ govori o djelu Ljudevita Èurèije.


Živjeti put nade 19.07.2014.

Biskupi okupljeni za 61. zasjedanju u Banja Luci pozvali iseljene graðane te zemlje da izaðu na izbore u listopadu.

Predsjednik HBK mons. Želimir Puljiæ susreo se s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom.

Biskupi Zagrebaèke crkvene pokrajine na 21. sjednici u Bjelovaru podržali sisaèkog biskupa mons. Vladu Košiæa. Nadbiskup Ivan Devèiæ susreo se u Rijeci s djecom Srebrenice.

Sveèanom liturgijom svetoga Ivana Zlatoustoga u hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu u službu uveden novi mitropolit zagrebaèko-ljubljanski Porfirije.

Od 21. srpnja u Zagrebu Hrvatske svjetske igre pod geslom ''Svijetom je bijelim poæi, al' doma je uvijek doæi, nikad ne zaboravi''. Govori ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebiæ.

Fra Vice Blekiæ govori o djelu Franje Glušèiæa.


Živjeti put nade 12.07.2014.

Gospiæko-senjski biskup mons. Mile Bogoviæ sveèano proslavio 50 godina sveæeništva i 15 biskupstva. Pod geslom ''Vi ste svjetlost svijeta'' u Sarajevu održan 26. susret misionara Crkve u Hrvata. U rijeèkoj katedrali svetoga Vida otvorena Godina obitelji i održan 1. Nadbiskupijski susret obitelji. U Zagrebu umro generalni vikar u miru Vojnog ordinarijata mons. Josip Šantiæ. Vladika Porfirije Periæ - novi mitropolit zagrebaèko-ljubljanski. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Balda Glaviæa.


Živjeti put nade 05.07.2014.

U Beogradu potpisan Ugovor izmeðu Svete Stolice i Republike Srbije o suradnji u visokom obrazovanju. Ugovor su potpisali državni tajnik Svete Stolice Dominique Mamberti' i ministar Ivica Daèiæ. U Beèu sveèano proslavljen Dan hrvatske državnosti - meðu uzvanicima i biskup Željeznog mons. Egidije Živkoviæ. Predsjednik HBK mons. Želimir Puljiæ pohodio Hrvate u Njemaèkoj i sudjelovao na 23. folklornom festivalu u Frankfurtu. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ i reis-l-ulema Islamske zajednice u BiH otvorili 16. susret Znanstvenog odbora Meðunarodne fondacije ''OASIS''. U povodu 1435. Mjeseca ramazana porukom se vjernicikma obratio muftija Aziz efendija Hasanoviæ. Fra Vice govori o djelu Franje Jambrehoviæa.


Živjeti put nade 28.06.2014.

Bernardo Kohnen služio je kao misionar meðu afrièkim plemenima, bavio se prouèavanjem šiluèkih obièaja, pisac je prvih gramatika šiluèkoga jezika i prvi je preveo biblijske tekstove na šiluèki. Fra Janko Pajkuriæ pastoralni je voditelj za Hrvate u èileu i organizator teèajeva hrvatskoga jezika i kulture. Sestra Drina Èavar služi u misijama u Latinskoj Americi Don Danko Litriæ misionar je u Ruandi. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Karla Dragutina Kindleina.


Živjeti put nade 21.06.2014.

Gost emisije misionar u Ruandi don Sebastijan Markoviæ. Govori o svom služenju siromašnima, sukobima u toj zemlji i straviènom pokolju u travnju 1994. služenju krvnicima i žrtvi.


Živjeti put nade 14.06.2014.

Na poticaj pape Franje u Vatikanskim vrtovima održan molitveni susret izraelskog i palestinskog predsjednika Šimona Pereza i Mahmuda Abbasa.

Nuncij Alessandr D'Errico predslavio Misu u svetištu Majke Božje Trsatske u povodu kanonizacije pape Ivana Pavla II. Misnim slavljem u Bogoslovnom sjemeništu, koje je predvodio predsjednik HBK mons. Želimir Puljiæ zakljuèen program ''Rijeka za Papu''. ''Pitanje papinske diplomacije'' - predavanje apostolskog nuncija u RH Alessandra D'Errica u povodu Dana hrvatske diplomacije. O proslavi svetoga Kvirina govori biskup suisaèki mons. Vlado Košiæ. U Budimpešti 11 uèenika HOSIG-a primilo je sakrament Prve prièesti. O životu hrvatskih vjernika u Kanadi govori mons. Ivan Vukšiæ. Židovski vjernici proslavili blagdan Sedmica - Šavuot. Fra Vice Blekiæ govori o banjoluèkom biskupu Jozi Gariæu.


Živjeti put nade 07.06.2014.

Hrvatski biskupi darovali 12 milijuna kuna poplavljenima. O 42. hodoèašæu Hrvata Gospi na Birnau govori krèki biskup mons. Valter Župan. O 15. hodoèašæu hrvatskih vjernika svetoj Birgiti Švedskoj govori koordinator za hrvatske vjernike u Skandinaviji mons. Stjepan Biletiæ. Misno slavlje u povodu blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata predvodio proèelnik Kongregacije za katolièki odgoj kardinal Zenon Grocholewski. Kardinal Zenon Grocholewski održao Lectio magistralis ''Katolièka sveuèilišta u današnjem svijetu'' u povodu Dana HKS-a. Crkva svetoga Kvirina u Sisku postala ''Bazilika Minor''. Sveèano proslavljen blagdan Gospe Loretske u Arbanasima. Misno slavlje služio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Ante Crnice.


Živjeti put nade 31.05.2014.

Papa Franjo pohodio Svetu Zemlju. Hrvatski caritas prikupio više o 3 milijuna kuna za poplavljene. O pomoæi stradalnicima nadbiskup Ðuro Hraniæ razgovarao s predsjednikom RH dr. Ivom Josipoviæem. Sisaèki biskup mons. Vlado Košiæ pohodio Hrvate u njemaèkom Berlinu. Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije i kardinal Vinko Puljiæ hodoèastili u Svetu Zemlju. Predsjednik Vlade Zoran Milanoviæ otvorio obnovljeni Muzej Franjevaèkog samostana u Fojnici. Iz Zagreba krenuo konvoj za Srebrenicu ''Da se ne zaboravi''. Po prvi puta, nakon osam godina, neæe se održati kulturni program. U Subotici održani ''Dani Albe Vidakoviæa''. Fra Vice govori o djelu Martina Boreniæa.


Živjeti put nade 24.05.2014.

U povodu katastrofalnih poplava koje su pogodile Hrvatsku nadbiskup Ðuro Hraniæ posjetio je poplavljena podruèja Ðakovaèko-osjeèke nadbiskupije. Pozivu za pomoæ stradalima odazvale su se sve hrvatske biskupije, pa i Zadarska. O akcijama Caritasa Zadarske nadbiskupije govori zamjenica ravnatelja Mirjana Tadiæ. Poplavama u Bosni i Hercegovini ugroženo je više od milijun ljudi. Poplavljene je obišao vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ i najavio pokretanje dobrotvorne akcije za prikupljanje pomoæi stradalima. U akciju pomoæi stradalima od polave u Srbiji ukljuèila se i Katolièka Crkva. O tome govori nadbiskup beogradski mons. Stanislav Hoèevar. Na poziv ravnatelja Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josipa Bebiæa hrvatske katolièke misije i župe diljem svita odazvale su se pozivu za prikupljanjem pomoæi stradalima u poplavama. O tome govore koordinator za hrvatske iseljenike u Njemaèkoj veleèasni Ivica Komadina i voditelj HKM u Beèu fra Josip Koren..

Misnim slavljem koje je predvodio dubrovaèki biskup mons. Mate Uziniæ na austrijskom Bleiburgškomm polju odana je poèast žrtvama Bleiburga i Križnoga puta. U Rijeci je održan 5. kongres bogoslova. Stjepan Cosmi u središtu je pozornosti našeg suradnika fra Vice Blekiæa.


Živjeti put nade 17.05.2014.

Hrvatski biskupi sa 48. zasjedanja HBK pozvali vjernike da izaðu na izbore za Europski parlament. Apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico predvodio Misno slavlje u zagrebaèkoj katedrali u povodu proglašenja svetim papa Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ govori o društveno-politièkoj situaciji u BiH, predstojeæim izborima, nedavnim prosvjedima, izradi zakona o vjerskim blagdanima... Hrvatski vojnici i policajci, te branitelji i pripadnici povijesnih postrojbi HV-a po 22. put hodoèaste u francusko marijansko svetište Lourdes. Govori vojni biskup u RH mons. Juraj Jezerinac. O prošlosti, sadašnjosti i buduænosti hrvatskih katolièkih misija i župa u svijetu govori ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebiæ. Grad Split sveèano je proslavio blagdan svetoga Dujma. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Aleksandra Bresztyenszkog.


Živjeti put nade 10.05.2014.

Uoèi Sinode biskupa o obitelji predsjednik HBK mons. Želimir Puljiæ govori o susretu biskupa Srednje i Istoène Europe u Varšavi. Sudionici su govorili o problemima s kojima se susreæe obitelj u suvremenoj Europi. U povodu proglašenja svetim pape Ivana Pavla II. o susretima s njim govori prvi veleposlanik RH pri Svetoj Stolici prof. Ive Livljaniæ. U Sarajevu otkriven i blagoslovljen spomenik svetom Ivanu Pavlu II. U Vatikanu predstavljena knjiga apostolskog nuncija u Njemaèkoj nadbiskupa Nikole Eteroviæa ''Joseph Ratzinger Benedetto XVI e il Sinodo dei Vescovi''. O novostima u pastoralu s iseljenim Hrvatima govori predsjednik Vijeæa za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH mons. Pero Sudar. Uoèi 22. hodoèašæa vojske i policije u francuski Lourdes naš gost je i vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Juraj Jezerinac. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Šimuna Balenoviæa.


Živjeti put nade 03.05.2014.

Papa Franjo u Vatikanu svetima proglasio dvojicu papa Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. 9. nacionalni susret hrvatske katolièke mladeži u Dubrovniku bio je u znaku kanonizacije poèasnog graðanina toga grada Ivana Pavla II. U organizaciji Vrhbosanske nadbiskupije i Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak'' ispred sarajevske katedrale Srca Isusova podignut spomenik svetom Ivanu Pavlu II. Blagoslovio ga je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ. Pod predsjedanjem vrhbosanskog pomoænog biskupa mons. Pere Sudara i ravnatelja Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josipa Bebiæa u Zagrebu održana sjednica koordinatora za hrvatske iseljenike iz cijeloga svijeta o temi: ''Prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskih katolièkih misija''. Uz procese integracije, novost u Njemaèkoj jest inkluzija. Naš gost je i argentinski kardinal Estanislao Esteban Karliæ. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Stanislave Adamiæ.


Živjeti put nade 26.04.2014.

U povodu najveæeg kršæanskog blagdana Uskrsa posebne poruke iseljenim Hrvatima upuæuju apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico, vojni biskup u RH mons. Juraj Jezerinac, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, dubrovaèki mons. Mate Uziniæ, srijemski biskup mons. Ðuro Gašparoviæ i ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebiæ.

Stihove J. Kornera ''Uskrsnuæe Hrvatske'' i ''Po Uskrsu'', te A. Jakšiæa ''Uskrsnu kako reèe'' kazuje Ivan Kojundžiæ.


Živjeti put nade 20.04.2014. Uskrsna emisija

Uskrsne poruke apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D'Errica i hrvatskih biskupa.


Živjeti put nade 12.04.2014.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija Aziz ef. Hasanoviæ pokrenuo Inicijativu sa Svetom Stolicom koja ima zadaæu pronaæi najbolji naèin rješavanja pitanja kršæanske manjine u muslimanskom svijetu po uzoru na hrvatski model. O tome je u Vatikanu razgovarao s predsjednikom Papinskoga vijeæa za dijalog s muslimanima Jean Louisom Tourranom. U Islamskom centru u Rijeci održana 7. konferencija mladeži Islamske zajednice u RH. Zajednica bunjevaca u Vojvodini zatražila od apostolskog nuncija u Srbiji Orlanda Antoninia uvoðenje bunjevaèkog jezika u liturgiju Katolièke Crkve. U Zagrebu pokopan mitroplit Srpske pravoslavne Crkve Jovan Pavloviæ. Pogrebnu liturgiju predvodio patrijarh SPC Irinej. Govorimo o Nedjelji Muke Gospodnje i Velikom Trodnevlju. Fra Vice Blekiæ predstavlja djelo slikarice Trude Braun Šaban.


Živjeti put nade 05.04.2014.

Povijesni susret u Vatikanu. Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija Aziz efendija Hasanoviæ susreo se s papom Franjom. S predsjednikom Papinskoga vijeæa za dijalog s muslimanima kardinalom J. L. Tourranom kazao kako je model zaštite prava manjina u Hrvatskoj primjenjiv i u drugim zemljama. Ravnatelj Ureda za pomoæ Katolièkoj Crkvi u Središnjoj i Istoènoj Europi pri Biskupskoj konferenciji SAD-a Blaž Èupiæ boravio u Hrvatskoj. Zabilježili smo njegov posjet Ðakovaèko-osjeèkoj nadbiskupiji. Odsjek za migracije ''Caritas in veritate'' CCEE-a zasjedao u Zagrebu. Bjelovarsko-križevaèka biskupija proslavila 4. obljetnicu osnutka. Misno slavlje predvodio apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico. Umro srpskopravoslavni mitropolit zagrebaèko-ljubljanski Jovan Pavloviæ. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ govori o postavljanju spomenika papi Ivanu Pavlu II ispred sarajevske katedrale. U Zagrebu predstavljena knjiga o muftiji Ševku efendiji Omerbašiæu. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Vjenceslava Bandere.


Živjeti put nade 29.03.2014.

Predsjednik SAD-a Barack Obama s papom Franjom u Vatikanu razgovarao o kriznim podruèjima u svijetu. U Mostaru održano 60. zasjedanje biskupa BK BiH. Biskupi pozvali meðunarodne predstavnike i domaðe vlasti na uvoðenje naèela pravde i demokracije u Bosnu i Hercegovinu. Predstavljan i dokument ''Politika po mjeri èovjeka -moralne vrijednosti i naèela kao temelj politièkog djelovanja prema socijalnom nauku Crkve''. Apostolski nuncij Alessandro D'Errico i predsjednik HBK nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljiæ u Zadru sveèano proslavili 40. obljetnicu sveæeništva. Rektor HKS-a dr. Željko Tanjiæ potpisao ERASMUS povelju. Govorimo i o projektu ''Bunjevaèki put križa'' kojim se u Subotici želi potaknuti obnova starih katolièkih križeva-krajputaša. Voditelj HKM u austrijskom Salzburgu u Argentini i Vukovaru predstavio knjigu ''Tragom hrvatske niti u Argentini''. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Karla Kosora.


Živjeti put nade 22.03.2014.

U Požegi je održana sjednica biskupa Ðakovaèko-osjeèke crkvene pokrajine. O glavnim temama govori srijemski biskup mons. Ðuro Gašparoviæ. Tijekom sveèanog Akademskog èina na Hrvatskom katolièkom sveuèilištu u Zagrebu 31 polaznik i polaznica Odjela za povijest primili su diplome. Povijesni je je to dan za HKS, Crkvu u Hrvatskoj i hrvatski narod, naglasio je tom prigodom veliki kancelar HKS-a kardinal Josip Bozaniæ, dok je rektor dr. Željko Tanjiæ govorio o rijeèima pape Franje i geslu Sveuèilišta ''Lux vera''. U ''Tjednu solidarnosti i zajedništva sa Crkvom i ljudima u BiH'' o teškom materijalnom, ali i duhovnom stanju katolika u toj zemlji govore predsjednik Hrvatskoga caritasa mons. Josip Mrzljak, ravnatelj mons. Fabijan Svalina, te banjoluèki biskup mons. Franjo Komarica. Hrvatsku zajednicu u Maðarskoj posjetio je pater Mihovil Filipoviæ - misionar iz Poljske. Rijeèki studenti posjetili su Islamski centar i uèili o islamu. Fra Vice Blekiæ predstavlja djelo Ljudevita Ivanèana.


Živjeti put nade 15.03.2014.

Papa Franjo obilježio je prvu obljetnicu svoga pontifikata. U poljskoj Varšavi okupili su se kardinali, nadbiskupi i biskupi biskupskih konferencija srednje i Istoène Europe i raspravljali o problemima s kojima se susreæe suvremena obitelj i naglasili ulogu pokreta ''pro familia''. O tome govori predsjednik Poljske biskupske konferencije nadbiskup Jozef Michalik. Vojni biskup u RH mons. Juraj Jezerinac govori o susretu s australskim Hrvatima. Pomoæni biskup zagrebaèki mons. Ivan Šaško i rektor Hrvatskog katolièkog sveuèilišta dr. Željko Tanjiæ boravili su u Kanadi gdje su predstavili rad HKS-a. Nedavno je u Æunskom održana Skupština Papinskih misijskih djela u RH. Židovski narod slavi blagdan Purim. O njemu govori glavni rabin Koordinacije židovskih opæina u Republici Hrvatskoj Luciano Moše Preleviæ. Fra Vice Blekiæ predstavlja djelo Josipa Kosiriæa.


Živjeti put nade 08.03.2014.

Emisija posveæena u domovini i iseljeništvu omiljenom hrvatskom kardinalu i zagrebaèkom nadbiskupu Franji Kuhariæu u povodu 12. obljetnice njegove smrti. Gost mons Vladimir Stankoviæ bio je dugogodišnji ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu, suradnik i prijatelj kardinala Kuhariæa. Govori o njegovu životu, sveæeništvu, služenju hrvatskome narodu u najsudbonosnijim danima stvaranja hrvatske države i obrane njene opstojnosti, èestim posjetima hrvatskim iseljenicima diljem svijeta.


Živjeti put nade 01.03.2014.

Tema zasjedanja Kardinalskoga zbora s papom Franjom bila je kršæanska antropologija obitelji. Kardinali su raspravljali i o podruèjima sukoba u svijetu. U Banja Luci održano je zajednièko zasjedanje biskupa BK BiH i HBK. Bilo je rijeèi o situaciji u BiH, hrvatskoj inozemnoj pastvi, susretu mladih i Tjednu solidarnosti. Naš gost vojni biskup u RH mons. Juraj Jezerinac govori o pohodu Hrvatima u Njemaèkoj. Hrvatskim vjernicima u Frankfurtu i Essenu govorio je o Oporuci i Pismima iseljenicima kardinala Alojzija Stepinca. O životu hrvatskih vjernika u Argentini, kao i radu Centra ''Alojzije Stepinac'' u Buenos Airesu govori fra Berislav Ostojiæ. U Rijeci je predstavljen zbornik ''Hrvatski muèenici iz vremena komunistièke vladavine'' i ''Projekt popisa žrtava''. Sprovodne obrede i Misu zadušnicu za prof. Adalberta Rebiæa na zagrebaèkom groblju Mirogoju predvodio je pomoæni biskup zagrebaèki mons. Ivan Šaško, a biranim rijeèima od njega se oprostio banjoluèki biskup mons. Franjo Komarica. Fra Vice Blekiæ predstavlja djelo publicista i prevoditelja Radoslava Kataliniæa.


Živjeti put nade 22.02.2014.

Uoèi Konzistorija papa Franjo održao sastanke s Vijeæem kardinala o problemima KC, reformi institucija i Vatikanskoj banci. Predsjednik I. Josipoviæ razgovarao s predsjednikom BK BiH F. Komaricom o stanju u toj zemlji. Umro dr. Adalbert Rebiæ. U Chicagu fra Èastimir Majiæ proslavio svoj 100. roðendan. Carmen Vrljièak predstavlja knjige ''Hrvati u Argentini'' i ''Kardinal Stepinac''. Izložba o zavjetnim darovima Bokelja u Rijeci. Fra Vice Blekiæ govori o Franji Juriæu.


Živjeti put nade 15.02.2014.

''IUSTITIA ET PAX'' bk bih O PROSVJEDIMA U BIH. Proslava Stepinèeva - kardinal A. Amato najavio kako æe kardinal Stepinac ove godine biti proglešen svetim. Predsjednik HBK mons Ž. Pulji predvodio misu u Bilom Brigu u Zadru u povodu 54. godišnjice smrti Alojzija kardinala Stepinca. Kotor proslavio po 1205. put blagdan svetoga Tripuna. Pohodom na Goricu završila 1042. Festa svetoga Vlaha.


Živjeti put nade 08.02.2014.

"Premda bogat, radi vas posta siromašan, da se vi njegovim siromaštvom obogatite" prva je korizmena poslanica pape Franje. Hrvatsko katolièko sveuèilište u Zagrebu posjetilo je izaslanstvo ALTIS-a prof. Mario Molteni i rektor HKS-a dr. Željko Tanjiæ. Dubrovnik i Dubrovaèka biskupija sveèano su proslavili svetkovinu svetoga Vlaha. Donosimo poruku biskupa dubrovaèkog mons Mate Uziniæa, ali i prièu o francuskom i indijskom Vlahi. Ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebiæ poziva Hrvate izvan domovine da se pridruže Hrvatskim svjetskim igrama koje æe se po 3. put održati u Zagrebu. U rijeèkoj Gimnaziji "A. Mohorovièiæa" uèenici su obilježili Dan sjeæanja na žrtve Holokausta. Završen je i proces za proglašenje blaženim fra Ante Josipa Tomièiæa u Rijeèkoj nadbiskupiji.


Živjeti put nade 01.02.2014.

U Zagrebu održano Izvanredno zasjedanje HBK i 54. Teološko-pastoralni tjedan o temi: ''Siromašna Crkva - Crkva za siromašne u novoj evangelizaciji''. Skupina intelektualaca iz Istre uputila Pismo papi Franji o ''sluèaju Dajla''. Naš gost je otac Mihovil Filipoviæ koji služi u Poljskoj. Na 4. godišnjicu smrti sjeæamo se blagopokojnog zadarskog nadbiskupa mons Ivana Prenðe. U povodu 27. sijeènja Meðunarodnog dana sjeæanja na žrtvu Holokausta u Židovskoj opæini Zagreb prireðen scenski susret ''Grad'' - tekstopvi Siniše Glavaševiæa. Predstavnici vlasti i vjerskih zajednica u Hrvatskome saboru odali poèast žrtvama Holokausta. 30. ekumenski susret u Zagrebu završio ekumenskim slavljem koje je predvodio kardinal Josip Bozaniæ uz predstavnike sestrinskih crkava i mitropolitu SPC Jovana Pavloviæa. Fra Vice Blekiæ govori o Vinèenzi Kliševiæu.


Živjeti put nade 25.01.2014.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal V. Puljiæ govori o susretu s Papom i meðugorskom fenomenu. Naš gost je i argentinski kardinal hrvatskih korijena E.E. Karliæ. Zadarska nadbiskupija sveèano je proslavila svetkovinu svete Stošije. Misnim slavljem obilježena 436. obljetnica obrane Gvozdanskog. Zaslužni Rijeèanin Maks Peæ proslavio 100. roðendan. U Islamskom centru u Rijeci održano prvo natjecanje uèaæa Kur'ana koji nisu s arapskog govornog podruèja. Mladi katolici i pravoslavci u BIH zajedno u ekumenskom pokretu ''Koraèajmo zajedno''. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Vjekoslavu Klemenu.


Živjeti put nade 18.01.2014.

U povodu 15.sijeènja Dana meðunarodnog priznanja RH svoja sjeæanja s nama je podjelio prvi apostolski nuncij u našoj domovini monsinjor Giulio Einaudi. Naš gost je i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ koji govori o svojoj biskupskoj službi. Vodimo vas i u Ljubljanu gdje je održana završna sveèanost XXVI. Božiæni dani hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji. SPC Svete Trojice u Bjelovaru ima novog paroha-Nemanju Obradoviæa. Govorimo i o blagdanu Bogojavljanja, o èemu govori jerej SPC Željko Lubarda. Fra Vice Blekiæ predstavlja Anzelma Katiæa.


Živjeti put nade 11.01.2014.

U religijskoj emisiji ''Živjeti put nade'' poslušajte: o pohodu požeškog biskupa mons Antuna Škvorèeviæa Hrvatima u Maðarskoj, spomendanu Drinskih muèenica u Bjelovarsko.križevaèkoj biskupiji, važnosti održavanja Božiænih dana u Ljubljani i Sloveniji. O tome govori koordinator za hrvatske iseljenike u Sloveniji fra Marko Prpa. Naš gost je i biskup Željeznog mons Egidije Živkovi koji govori o humanitarnoj akciji ''Tri kralja'' koju po 60. put organiziraju djeca iz Gradišæa. Križevaèki vladika mons Nikola Kekiæ govori o božiænim obièajima grkokatolika u Republici Hrvatskoj. Dio emisije posveæen je i vjernicima koji blagdan Božiæa slave prema julijanskom kalendaru. Stoga, vodimo vas u Vinkovce gdje je održana središnja proslava u hramu Silaska Duha Svetoga, te u Rijeku gdje po 4. put rijeèki Srbi obilježavaju Božiæ na Koblerovu trgu. Tim povodom, posebno za emisiju ''Živjeti put nade'' o ekumenizmu govori saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Jakoba Brole.


Živjeti put nade 04.01.2014.

Gost emisije vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ koji govori o ugovorima izmeðu Svete Stolice i BIH, društveno-politièkoj situaciji, odnosu RH prema toj zemlji, nepravilnostima pri Popisu stanovništva, te novom papi Franji. Donosimo i poruke vojnog biskupa u RH mons Jurja Jezerinca i dubrovaèkog biskupa mons Mate Uziniæa. Osvræemo se i na blagdan Bogojavljenja. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Ivana Protulipca.


Živjeti put nade 28.12.2013.

Božiæna poruka apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D Errica i hrvatskih biskupa.


Živjeti put nade 21.12.2013.

Emisija posveæena ovogodišnjem zasjedanju biskupa Vijeæa europskih biskupskih konferencija u Slovaèkoj o temi: ''Bog i država: Europa izmeðu laiènosti i laicizma''. O glavnim temama skupa, Crkvi u Europi, a u povodu 1150. obljetnice dolaska svetih Èirila i Metoda u slovaèke krajeve, govori predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons Želimir Puljiæ.


Živjeti put nade 14.12.2013.

Gradonaèelnik Zagreba Milan Bandiæ boravio je u Banja Luci i razgovarao s biskupom F. Komaricom. Biskup J. Jezerinac boravio je u Australiji. U Samoboru pokopan fra Zvjezdan Liniæ - istaknuti franjevac i duhovnik. U Budimpešti sveèano proslavljena 20. obljetnica HOSIG-a. U Beèu postavljena izložba o biskupu J. Dobrili u povodu 200. godišnjice njegove smrt. Fra Vice Blekiæ govori o Gaetanu Kalidu.


Živjeti put nade 07.12.2013.

Predsjednik HBK mons Ž. Puljiæ komentira rezultate referenduma o ustavnoj definiciji braka. Komisija ''Iustitia et pax'' HBK govori o Nacrtu zakona o životnom partnerstvu i Obiteljskom zakonu. Na prvu nedjelju Došašæa gradonaèelnik Zagreba M. Bandiæ poklonio bor gradonaèelniku Budimpešte. Institut za crkvenu glazbu ''Albe Vidakoviæ'' sveèano proslavio 50. obljetnicu djelovanja. Vjernici Židovske zajednice slave blagdan Svjetslosti - Hanuku. Govori rabin Židovske opæine Zagreb L. Moše Preleviæ. Fra Vice Blekiæ govori o djelu Cezara De Noresa.


Živjeti put nade 30.11.2013.

"Iustitia et pax'' o braku i obitelji. Izaslanstvo BIH u Vatikanu razgovaralo s papom Franjom o položaju Hrvata i provedbi Temeljnog sporazuma izmeðu Svete Stolice i BIH. U Varaždinu održana 17. sjednica biskupa Zagrebaèke crkvene pokrajine, na kojoj je najavljena izvanredna Sinoda biskupa u Rimu o temi obitelji. HKM Ballingen proslavila 40. obljetnicu postojanja. U Belom Manastiru održan susret Maðara iz Hrvatske. Na splitskom groblju otkriven spomenik poginulim Bošnjacima u Domovinskom ratu. U Zagrebu održan znanstveni skup ''Fenomen Glasa Koncila''. Fra Vice Blekiæ govori o Ivanu Kvirinu Bolmarèiæu.


Živjeti put nade 23.11.2013.

Biskupi HBK pozvali vjernika da izaðu na referendum i glasaju ZA brak kao zajednicu žene i muškarca. To podržavaju i visoki predstavnici vjerskih zajednica u RH okupljeni na 9. meðureligijskom susretu u Zagrebu. Tema: ''Preventivni i kurativni aspekti braka i obitelji u Hrvatskoj - iskustva vjerskih zajednica''. Tisuæe Rijeèana odalo poèast Gradu muèeniku - Vukovaru programom ''Vukovar u Rijeci''. Sjeæamo se i stradanja Škabrnje. Tim povodom Misno slavlje služio je zadarski nadbiskup mons Želimir Puljiæ, a o dvije kolone u Vukovaru govori šibenski biskup mons Ante Ivas. U povodu 30. obljetnice posvete hrvatske crkve ''Marije, Kraljice Hrvata'' u Wollongongu, naš gost koordinator za hrvatske iseljenike u Australiji fra Ivo Tadiæ. Govori o tome kako žive Hrvati u Australiji. U Njemaèkoj održana 16. smotra crkvenih zborova iz hrvatskih katolièkih misija i zajednica u Njemaèkoj, o èemu govori koordinator za hrvatske iseljenike u Njemaèkoj veleèasni Ivica Komadina. Veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Filip Vuèak govori o zborniku ''Sveta Stolica i Hrvatska - dvadeset godina diplomatskih odnosa''. U baèkom Aljmašu održan spomendan biskupu Ivanu Antunoviæu Fra Vice Blekiæ govori o djelu Hermine Brkiæ.


Živjeti put nade 16.11.2013.

Emisija posveæena patnjama i stradanju Grada-muèenika-Vukovara. O ratnim danima i moguæem suživotu u Vukovaru govori nekadašnji Vukovarski gvardijan, a sadašnji voditelj Hrvatske katolièke misije u austrijskom Salzburgu fra Zlatko Špehar. Emisija donosi i zadnji izvještaj novinara Siniše Glavaševiæa o stanju u Vukovaru 18. 11.1991. i ''Prièe iz Vukovara'' S. Glavaševiæa koje kazuje Božidar Aliæ.


Živjeti put nade 09.11.2013.

U Sarajevu održano 59. zasjedanje Biskupske konferencije BIH, a biskupi su raspravljali o nedavnom Popisu stanovništva, nezaposlenosti i temi ''Vjera, moral, politika''. Predsjednik BK BIH F. Komarica susreo se s tužiteljem G. Salihoviæem. Razgovarali su o procesuiranju krivaca za zloèine nad Hrvatima. HKZ Balingen i Hanau u Njemaèkoj proslavile 40. obljetnicu postojanja. Naš gost je i rijeèki nadbiskup mons Ivan Devèiæ koji govori o proslavi Dana Ivana Pavla II u Rijeci, sjednici Odbora Vijeæa europskih biskupskih konferencija i hodoèašæu Hrvata u Kevelar. U Srijemskoj Mitrovici proslavljena svetkovina svetog Dimitrija. Naš gost je i biskup iz Perua Gerard Žerdin.


Živjeti put nade 02.11.2013.

Predsjednik hrvatskoga sabora J. Leko u BiH - Kardinal V. Puljiæ i HKM u Chicagu i New Yorku proslavile 100. obljetnicu postojanja - Mons. P. Sudar. HKM Freudenstadt proslavila 40. obljetnicu - Mons. J. Mrzljak u HKM Maribor - Molitva za žrtve komunizma. Beogradski nadbiskup S. Hoèevar o proslavi 1700 godina milanskog edikta i ekumenizmu u Srbiji. Misa za Domovinu na Bobovcu u BiH.


Živjeti put nade 26.10.2013.

47. zasjedanje HBK. Kardinal Puljiæ o problemima pri popisivanju stanovništva u BIH, pohodu Hrvatima u Njemaèkoj. Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije hodoèastili u Mariju Bistricu - govori kardinal Puljiæ, kao i o molitvi za Domovinu na Bobovcu. Salezijanci proslavili 100. obljetnicu dolaska u hrvatske krajeve. U Ðakovu održana sjednica Odbora za pastoral Roma, a u Rijeci pokrenut postupak za proglašenje blaženom Marije Krucifikse Kozuliæ. Fra Vice Blekiæ govori o Matiji Ivšiæu.


Živjeti put nade 19.10.2013.

Nuncij A.D 'Errico pohodio Zadar u povodu proslave sv. Šimuna. Završio prvi poslijeratni Popis stanovništva u BiH - uoèene nepravilnosti, posebice u kotorvaroškom kraju. HKM Neumunster proslavila 40. obljetnicu postojanja. Islamska zajednica proslavila Kurban-bajram. SPC u Nišu proslavila 1700. obljetnicu Milanskog edikta. HKS priredio znanstveni skup o sv. Martinu. Valentin Èebušnik - govori fra Vice Blekiæ


Živjeti put nade 12.10.2013.

Predsjednik I. Josipoviæ kod pape Franje. Održan pastoralni skup hrvatskih sveæenika iz Zapadne Europe u Njemaèkoj - ravnatelj za pastvu J. Bebiæ. Tribina u Virovitici o položaju Hrvata u BIH. Pag proslavio 600. obljetnicu Èuda svetoga Križa. ''Glas Koncila'' proslavlja 50. obljetnicu postojanja. Predstavljena sabrana djela mons M. Srakiæa. V. Blekiæ govori o Marku Dumaniæu.


Živjeti put nade 05.10.2013.

Emisija posveæena beatifikaciji istarskog sveæenika don Miroslava Bulešiæa u pulskoj Areni.


Živjeti put nade 28.09.2013.

U Nišu sveèano proslavljena 1700. obljetnica Milanskog edikta. Biskupi HBK pozvali vjernike da se odazovu Popisu stanovništva u BIH. O tome govori vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ. U Osijeku održana XVI sjednica biskupa Ðakovaèko-osjeèke crkvene pokrajine - glavne teme uloga Crkve u društvu i problematika hrvatskog sela. U Njamaèkoj održana sjednica sveæenika i pastoralnih suradnika iz Zapadne Europe, a u Puli blaženim proglašen muèenik Miroslav Bulešiæ. U Zagrebu održan Meðunarodni znanstveni skup o glagoljici...


Živjeti put nade 21.09.2013.

Mons M. Uziniæ pohodio Hrvate SAD-a, nadbiskup Eteroviæ u Rumunjskoj, mons Uziniæ o proslavi 1700 godina od Milanskog edikta, na Udbini održani ''S/udbinski razgovori'' - govori mons M. Bogoviæ, hodoèašæe vjernika Gospi od Hrasta, Sukot...


Živjeti put nade 14.09.2013.

Predsjednik Josipoviæ s Hrvatima Kosova, nadbiskup Devèiæ u Njemaèkoj, u Santovaèkoj Vodici 4. susret na tromeði, knjiga o Peruu, mons Balvanoviæa, blagdan pomirenja u Židova.


Živjeti put nade 07.09.2013.

Papa izrazio zabrinutost zbog moguæe intervencije u Siriji. O prvom poslijeratnom popisu stanovništva u BiH govori kardinal V. Puljiæ. Proslavljen Dan hrvatskih muèenika na Udbini. U povodu svetkovine male Gospe vodimo vas u marijansko svetište u Novoj Raèi. U Maðarskoj otvorena izložba ''Stjepan-sveti kralj''. Židovska zajednica slavi Roš Hašanu-govori rabin L. Moše Preleviæ.


Živjeti put nade 30.08.2013.

* ''Marijo, Majko našeg Trsata'', interpretira Dubravko Sidor. * U povodu Velike Gospe rijeè je o Trsatskom prošteništu. Pripremila Helena Anušiæ. O Trsatskom svetištu govori fra Emanuel Hoško (t). Prisjetio se i posjeta pape Ivana Pavla II. Trsatu. * ''Èuvari trsatske Gospe'', interpretira Dubravko Sidor. (U emisiji su interpretirani i ulomci su iz iz knjige ''Nazaretska poruka Marijina Trsata'', autora Bonaventure Dude.) * Dubravko Sidor je na kraju emisije interpretirao tekst ''Trsatska bogorodica Majka Milosti'', autor Velimir Deželiæ.


Živjeti put nade 23.08.2013.

* O povijesti i životu Svetišta Majke Božje Remetske govori gvardijan p. Vjenceslav Mihetec (t). * Citati iz knjige ''Bolna zbilja remetskih medaljona'' Marije Pojatine. * Stihove Dragutina Domjaniæa i Augusta Šenoe èitaju: Ljiljana Gajski i Dubravko Sidor.


Živjeti put nade 16.08.2013.

* Stihove A. G. Matoša ''Gospa Marija'' èita Dubravko Sidor * Povijest Gospe od Prizidnice na Èiovu - Lidija Komes * O znaèaju blagdana Velike Gospe govori istaknuti biblièar Adalbert Rebiæ * Lik i djelo Grge Martiæa predstavlja fra Vice Blekiæ.


Živjeti put nade 09.08.2013.

Gost dekan Katolièkog bogoslovanog fakulteta Sveuèilišta u Zagrebu dr. Tonèi Matuliæ koji govori o Simpoziju održanom u povodu 50. obljetnice Drugog vatikanskog sabora i Godni vjere...


Živjeti put nade 02.08.2013.

Susret hrvatskih misionara u Zadarskoj nadbiskupiji...


Živjeti put nade 26.07.2013.

Papa Franjo s mladima u Brazilu. Naš gost je mons Vjekoslav Huzjak koji je pohodio Župu Karaševo- središte Hrvata u Rumunjskoj. Mons Mijo Gorski s Hrvatima u peruanskoj Limi. U povodu 20. obljetnice HSK-a o buduænosti hrvatskoga naroda u BiH govori kardinal Vinko Puljiæ. U Livnu održan 2. susret sveæenika iz BiH.


Živjeti put nade 19.07.2013.

58. zasjedanje BK-BiH, kardinal Bozaniæ u Èeškoj, kardinal Puljiæ u Njemaèkoj i Austriji, hodoèašæe Hrvata u svetište u Komaru, djeca Srebrenice na Kvarneru, tribina u Subotici u povodu proslave Milanskog edikta...


Živjeti put nade 12.07.2013.

Novi ðakovaèko-osjeèki nadbiskup monsinjor Ðuro Hraniæ preuzeo je 6. srpnja tijekom sveèanog liturgijskog slavlja u ðakovaèkoj katedrali sv. Petra svoju nadbiskupsku službu. Govore monsinjor M. Srakiæ, Ð. Hranjiæ, Ž. Puljiæ, A. Škvorèeviæ, episkop Lukijan i D. Živiæ iz Vukovara.


Živjeti put nade 05.07.2013.

U povodu ulaska RH u Eu saznajte što to donosi Crkvi u Hrvatskoj, koji je njen doprinos tom procesu, te koje je mjesto i uloga Crkve u Europi. O tome æe govoriti predsjednik HBK mons Ž. Puljiæ. Donosimo i dio Misnoga slavlja koje je u Modruši predvodio biskup M. Bogoviæ. Saznajte što o tom važnom dogaðaju misli biskup E. Živkoviæ, te koje posebnosti su se dogodile u Rimu...


Živjeti put nade 28.06.2013.

Sveèanim Akademskim èinom proslavljen Dan Hrvatskog katolièkog sveuèilišta u Zagrebu, te 7. obljetnica osnutka i 3. godišnjica sveuèilišnog života. Kardinal Josip Bozaniæ, rektor Željko Tanjiæ, apostolski nuncij u RH Alessandro D' Errico, hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipoviæ, pomoænica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ružica Beljo Luèiæ, rektor katolièkog sveuèilišta u Maðarskoj ''Pazmany Peter'' dr. Szabolcs Anzelm Suromy. Predavanje ''Može li obrazovani Europejac naših dana vjerovati u božanstvo Sina Božjega Isusa Krista'' održao je predsjednik Vijeæa europskih biskupskih konferencija, primas Maðarske kardinal Peter Erdo...


Živjeti put nade 21.06.2013.

Pod predsjedanjem predsjednika Vijeæa HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu mons P.Sudar i ravnatelja Ureda fra J.Bebiæa u Zagrebu je održana sjednica koordinatora za hrv. inozemnu pastvu. Uz redovita izvješæa delegata, glavna tema sjednice bilo je pitanje: Hoæe li ulazak Hrvatske u EU donijeti promjene u radu hrv. misija i župa diljem svijeta? O tome govore mons P.Sudar,fra J.Bebiæ, te koordinator iz Slovenije fra Marko Prpa, iz Njemaèke veleèasni I.Komadina, Austrije otac J.Tretinjak, koordinator za skandinavske zemlje mons S.Biletiæ, dok su iz Kanade i Australije stigli mons I.Vukšiæ i fra Ivo Tadiæ.


Živjeti put nade 14.06.2013.

Komisija HBK Iustitia et pax predstavila u Zagrebu Izjavu u kojoj se osvræe na nepravomoænu presudu Haškoga suda izreèenu šestorici Hrvata iz BiH. U Banja Luci održana meðunarodna konferencija o miru i pomirenju u regiji. Velikodostojnici Makedonske pravoslavne crkve posjetili Rijeèkog nadbiskupa Ivana Devèiæa. U Maðarskom Šeljinu sveèano proslavljena 100-ta obljetnica izgradnje Katolièke Crkve....


Živjeti put nade 07.06.2013.

Sveèanim Akademskim èinom proslavljen Dan Hrvatskog katolièkog sveuèilišta u Zagrebu, te 7. obljetnica osnutka i 3. godišnjica sveuèilišnog života. Kardinal Josip Bozaniæ, rektor Željko Tanjiæ, apostolski nuncij u RH Alessandro D' Errico, hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipoviæ, pomoænica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ružica Beljo Luèiæ, rektor katolièkog sveuèilišta u Maðarskoj ''Pazmany Peter'' dr. Szabolcs Anzelm Suromy. Predavanje ''Može li obrazovani Europejac naših dana vjerovati u božanstvo Sina Božjega Isusa Krista'' održao je predsjednik Vijeæa europskih biskupskih konferencija, primas Maðarske kardinal Peter Erdo...


Živjeti put nade 31.05.2013.

Graðanska inicijativa ''U ime obitelji'' , prikupila vise od 710.000 potpisa i traže raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Rijeèki nadbiskup mons I.Devèiæ pohodio hrvatske vjernike u Austriji. Naš gost je i fra I.Mijatoviæ koji govori o životu hrvatskih vjernika u St.Ploltnu. O 14. hodoèašæu Hrvata Skandinavije Svetoj Birgiti Švedskoj govori koordinator za hrvatske iseljenike u skandinaviji mons S.Miletiæ. U Hrvatskom Židanu biæe posveæena crkva izgraðena prije 300 godina. Katolièki institut Ivan Antunoviæ priredio u Subotici akademiju posveæenu prvom biskupu Matiji Zvekanoviæu povodom 100.obljetnice njegova roðenja.


Živjeti put nade 24.05.2013.

Gost mons Ž. Puljiæ koji govori o Odluci Ustavnog suda kojom se suspendira provoðenje Kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama. Predsjednik BK BIH F. Komarica govori o produženju Javnog poziva izbjeglicama koji borave u zemljama regije i o situaciji u BIH. Vojnici i policajci po 21. put hodoèaste u Lourdes. Hrvati Skandinavije hodoèaste Svetoj Birgiti, a kako žive skandinavski Hrvati reæi æe nam mons S. Biletiæ. Donosimo i prièu o hodoèašæu vjernika iz Gradišæa, Austrije i Slovaèke u maðarski Jur.


Živjeti put nade 17.05.2013.

Papa Franjo osudio ''Izoblièenosti gospodarstva i financija''. Biskupi Zagrebaèke crkvene pokrajine pozvali vjernike da se odazovu prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma o definiciji braka. Mons F.Komarica govori o velikom broju izbjeglih koji su se odazvali Javnom pozivu Ministarstva za Ljudska prava i izbjeglice. Mons M. Uziniæ boravio meðu kanadskim Hrvatima. Mons Ð. Hraniæ dobitnik nagrade grada Ðakova. Proslavljen blagdan Sv. Dujma, a u Austriji 68. obljetnica Bleiburške tragedije.


Živjeti put nade 10.05.2013.

Komisija HBK ''Iustitia et pax'' i predstavnici crkava i vjerskih zajednica u RH, oglasili se izjavama o teškoj gospodarskoj i socijalnoj krizi u Hrvatskoj. U Rijeci je sveèano otvoren Islamski centar. U Njemaèkoj održana 26. biblijska olimpijada. Blagdan Uskrsa sveèano su proslavili vjernici koji ga slave po Julijanskom kalendaru. Donosimo Poslanicu patrijarha SPC Irineja. Možete saznati i kako makedonci u Hrvatskoj èuvaju svoje narodne obièaje.


Živjeti put nade 03.05.2013.

Na blagdan Svetoga Josipa Radnika Papa kritizirao poimanje rada koje iskorištava èovjeka. Mons V. Huzjak svjedoèi o životu Hrvata u Kanadi. Kardinal Bozaniæ i sveæenici hodoèastili u Vukovar. Kardinal govorio o uvoðenju dvojeziènosti u taj Grad. Misnim slavljem i polaganjem vijenaca obilježena 18. obljetnica akcije ''Bljesak''. U Vojnom ordinarijatu obilježen ANZAC day. U Beogradu i Srijemskoj Mitrovici održan Meðunarodni znanstveni skup u povodu 1700. obljetnice Milanskoga edikta....


Živjeti put nade 26.04.2013.

Generalni tajnik Sinode biskupa u Rimu nadbiskup Nikola Eteroviæ boravio je u Osijeku. Apostolski nuncij u RH mons A. D Errico imenovao novog ðakovaèko osjeèkog nadbiskupa mons Ð. Hraniæa. Naš gost je i predsjednik HBK mons Ž. Puljiæ koji govori o ulasku RH u EU. Mons V. Huzjak boravio meðu Hrvatima u Kanadi. U Subotici održana 2. tribina u povodu 1700. obljetnice Milanskoga edikta...


Živjeti put nade 19.04.2013.

Pod predsjedanjem predsjednika Vijeæa HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu mons P.Sudar i ravnatelja Ureda fra J.Bebiæa u Zagrebu je održana sjednica koordinatora za hrv. inozemnu pastvu. Uz redovita izvješæa delegata, glavna tema sjednice bilo je pitanje: Hoæe li ulazak Hrvatske u EU donijeti promjene u radu hrv. misija i župa diljem svijeta? O tome govore mons P.Sudar, fra J.Bebiæ, te koordinator iz Slovenije fra Marko Prpa, iz Njemaèke veleèasni I.Komadina, Austrije otac J.Tretinjak, koordinator za skandinavske zemlje mons S.Biletiæ, dok su iz Kanade i Australije stigli mons I.Vukšiæ i fra Ivo Tadiæ.


Živjeti put nade 12.04.2013.

Saznajte o èemu su raspravljali biskupi Hrvatske biskupske konferencije na svom 46. zasjedanju održanom ovoga tjedna u Zagrebu. Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini, toènije Hercegovini, predsjednik Vlade Zoran Milanoviæ susreo se i s mostarsko duvanjskim biskupom mons Ratkom Periæem, te posjetio svjetski poznato hodoèasniæko mjesto Meðugorje. Naš gost je i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ koji æe govoriti o situaciji u BiH, održivom povratku Hrvata, te odjecima Apela kojeg su nedavno domaæoj i meðunarodnoj javnosti uputili bosanskohercegovaèki biskupi. U Zagrebu je održana sjednica koordinatora za hrvatsku inozemnu pastvu pa æe o glavnim temama govoriti predsjednik Vijeæa HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu mons Pero Sudar. Vodimo vas i u Suboticu i ''Bunjevaèki put križa''. Islamski centar u Rijeci posjetio je imam sela Restelice Šaban efendija Hadži, koji æe kazivati o položaju Muslimana na Kosovu.


Živjeti put nade 05.04.2013.

Poruka apostolskog nuncija u RH nadbiskupa A. D'Erica, razgovor s argentinskim kardinalom hrvatskoga podrijetla Estebanom Karliæem, te poruke hrvatskih biskupa.


Živjeti put nade 29.03.2013.

Fra Vice Blekiæ: Križni put ''Crkva hrvatskih muèenika na Udbini''


Živjeti put nade 22.03.2013.

Misa u Vatikanu: papa Franjo; predsjednik Josipoviæ i V. Pusiæ; Misa u crkvi Sv. Jeronima; kardinal J. Bozaniæ; 57. zasjedanje BK BiH; Apel javnosti o položaju Hrvata; Tribina o Milanskom ediktu u povodu njegove 1700. obljetnice; otvorenje Islamskog centra u Rijeci.


Živjeti put nade 15.03.2013.

HABEMUS PAPAM - Franjo I. - izvješæe iz Vatikana, predsjednik HBK mons Ž. Puljiæ, mons I. Devèiæ i ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu fra J. Bebiæ. Skupština Papinskih misijskih djela u Lovranu, biskup M. Barišiæ meðu Hrvatima u Njemaèkoj...


Živjeti put nade 08.03.2013.

Emisija je posveæena u Domovini i iseljeništvu omiljenom kardinalu Franji Kuhariæu u povodu 11. obljetnice njegove smrti. Gost dugogodišnji ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu, suradnik i prijatelj kardinala Kuhariæa mons Vladimir Stankoviæ.


Živjeti put nade 01.03.2013.

Odlazak Pape - veleposlanik F. Vuèak i predsjednik HBK mons. Ž. Puljiæ, ''Tjedan solidarnosti sa Crkvom i ljudima u BIH'', kardinal Bozaniæ blagoslovio.


Živjeti put nade 22.02.2013.

Odlazak Pape, kardinal Bozaniæ i nadbiskupi Devèiæ i Barišiæ, reakcije iz Srbije-mon Ð. Gašparoviæ, novi nuncij u BIH L. Pecuto, nuncij u RH D Errico


Živjeti put nade 15.02.2013.

Odreknuæe Pape, press Ž.Puljiæ, Kardinali J. Bozaniæ i V. Puljiæ, predsjednik RH Ivo Josipoviæ, ubojstvo sveæenika u BiH, Stepinèevo u Njemaèkoj i Rimu.


Živjeti put nade 08.02.2013.

Saborski odbor za ljudska prava o zdrastvenom odgoju, ravnatelj fra. J. Bebiæ u Australiji, Kotor proslavio sv. Tripuna, Dubrovnik sv. Vlahu, Stepinèevo, predsjednik RH i monsinjor Komarica o položaju Hrvata u BiH.


Živjeti put nade 01.02.2013.

53.TPT, HBK i inozemna pastva- J.Bebiæ, 3. godišnjica smrti nadbiskupa Prenða i akcija ''Maslenica'', Papina priznanja profesorima ''paulinuma'', Molitvena osmina za jedinstvo kršæana- Rim- ekumenski susret mladih i Dubrovnik- biskup Uziniæ i Vladika Grigorije, Meðunarodni dan sjeæanja na holokaust...


Živjeti put nade 25.01.2013.

Primanje predsjednika Ive Josipoviæa za diplomatski zbor, 15.01.-dan meðunarodnog priznanja - 1. nuncij G. Einaudi ''Iustita et pax'' o zakonskom prijedlogu o strateškim invensticijama, HBK o položaju hrvata u BiH, o tome i kardinal V. Puljiæ, poruka biskupa Božaniæa u povodu feste sv. Vlaha, mons. dr. Balvanoviæ o proslavi u Puruu.


Živjeti put nade 18.01.2013.

Emisija posveæena ''XXV božiænim danima hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji''...


Živjeti put nade 11.01.2013.

Retrospektiva Crkve, HRvati u Sloveniji, Božiæ-SPC, Makedonci


Živjeti put nade 04.01.2013.

Gost predsjednik HBK zadarski nadbiskup mon. Želimir Puljiæ.


Živjeti put nade 28.12.2012.

U prigodnoj emisiji poslušajte poruku apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Allesandra D'Errica i hrvatskih biskupa...


Živjeti put nade 25.12.2012. Božiæna

Božiæna poruka apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Allesandra D Errica i hrvatskih biskupa...


Živjeti put nade 21.12.2012.

Božiæna poruka kardinala Bozaniæa, kotorski biskup mons I. janjiæ u Poljskoj i Tanzaniji, ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebiæ u Argentini, Peruru i Brazilu, prvi susret hrvatskih studenata u Njemaèkoj, predstavljena Papina knjiga ''Djetinjstvo Isusovo''...


Živjeti put nade 14.12.2012.

Prva Misa na hrvatskome jeziku u državi Katar, 3. obljetnica Bjelovarsko - Križevaèke i Sisaèke biskupije, novi nuncij u BIH, blagdan sv. Nikole, 20. hodoèašæe pomoraca Primorsko - goranske županije i Svjetski Kongres Apostolata mora, Hanuka, sv. Lucija u Dubrovniku...


Živjeti put nade 08.12.2012.

Sinoda biskupa u Rimu- Kardinal Puljiæ, susret politièara s nadbiskupom Srakiæem, 400. obljetnica Marèanske biskupije; Kardinal Groholewski u Srbiji, muftija Hasanoviæ s biskupima KC, Katar- prva Misa na hrvatskome jeziku, 40. obljetnica HKM San Gallen, 15. smotra zborova u Njemaèkoj...


Živjeti put nade 30.11.2012.

Zasjedanje HBK, Izjava ''Iustitiae et pax'' ''Završetak Domovinskog rata'', blagdan sv. Krševna i dolazak generala Gotovine u Zadar, zasjedanje MBK sv. Èirila i Metoda u Petrovaradinu, Mons M. Bogoviæ u Argentini, hodoèašæe Hrvata u Rim.


Živjeti put nade 23.11.2012.

Emisija posveæena oslobaðajuæoj presudi Haškoga suda generalima A. Gotovini i M. Markaèu i patnji i stradanjima Vukovara...


Živjeti put nade 16.11.2012.

Emisija posveæena obilježavanju Dana sjeæanja na žrtvu Vukovara...


Živjeti put nade 09.11.2012.

U Sarajevu održano 56. zasjedanje biskupa BK BIH, gost veleposlanik RH pri Svetoj Stolici o održanom Simpoziju u Vatikanu, ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu fra J. Bebiæ govori o svojim aktivnostima, poziv biskupa V. Košiæa na molitvu i post za hrvatske generale u Den Haagu, svetkovina svetog Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici, 21. Dani kruha u Zadru...


Živjeti put nade 03.11.2012.

Predsjednik Vlade Z. Milanoviæ u Vatikanu, Simpozij u Vatikanu u povodu 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa, mons N. Kekiæ pohodio Hrvate u SAD-u i Kanadi, završila hodoèasnièka godina na Trsatu. Kolokvij u Subotici o ulozi franjevaca u seobama hrvatskoga naroda.


Živjeti put nade 26.10.2012.

Hrvatski veleposlanik pri Svetoj stolici F. Vuèak o posjeti predsjednika Vlade Z. Milanoviæa Vatikanu i simpoziju o vezama Hrvatske i Svete stolice, godina vjere u Zadarskoj nadbiskupiji- mons. Ž. Puljiæ, vojni biskup u BiH T. Vukšiæ èlan Papinskoga vijeæa za meðureligijski dijalog, blagdan hrvatske zajednice i obljetnica roðenja bana Jelaèiæa u Petrovaradinu, Kurban Bajram- mons H. ef. Hasanoviæ, Dan reformacije- biskup Evangelièke crkve u RH B. Beriæ, Svi Sveti.


Živjeti put nade 19.10.2012.

13. Sinoda biskupa u Rimu, poruka mons. M. Bogoviæa u povodu Godine Vjere, Izjava Komisije HBK ''Iustitia et pax'' o granicama, 40. obljetnica HKM Ravensburg, 4. nacionalni susret o pastoralu Roma, Predsjednik RH odlikovao Ševka efendiju Omerbašiæa, osnovan studij judaistike u Zagrebu.


Živjeti put nade 13.10.2012.

50. obljetnica 2. vatikanskog sabora i godina vjere - mons R. Fischiela, o godini vjere i zasjedanju CCEE-a mons M. Srakiæ, okrugli stol u rijeci o II. vatikanskom koncilu, susret sveæenika kanada i sad-a u Montrealu, susret sveèenika iz zapadne europe u tuheljskim toplicama.


Živjeti put nade 05.10.2012.

Emisija posveæena Danu neovisnosti...


Živjeti put nade 28.09.2012.

Biskup Ð. Hraniæ u Rumunjskoj, 2.godišnjica biskupstva M. Semrena, Mons Ž. Puljiæ o porukama skupa u Sarajevu, Ravnatelj Bebiæ u Bruxellesu, Mons I. Vukšiæ o pohodu mons Kekiæa Kanadi, Inauguracija novog muftije A. ef. Hasanoviæa u Zagrebu.


Živjeti put nade 21.09.2012.

Odjeci papina pohoda libanonu; susret nuncija D'errica i predsjednika Josipoviæa; nuncij D'errico pohodio rijeku; gost nadbiskup Ž. Puljiæ o meðureligijskom skupu u Sarajevu; 45.godina hkm mainz; inauguracija novog muftije a.ef. Hasanoviæa; jom kipur.


Živjeti put nade 14.09.2012.

Povijesni posjet pape Benedikta XVI Libanonu, Meðunarodni susret za mir u Sarajevu, biskupi Jezerinac i Kekiæ u iseljeništvu, proslava svetog M. Križevèanina, zavjetno hodoèašæe vjernika u Mariju Bistricu, obljetnica pogibije Zrinjana, Roš Hašana...


Živjeti put nade 07.09.2012.

Emisija posveæena službi novog apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Alessandra D'Errica


Živjeti put nade 31.08.2012.

Emisija posveæena problemima hrvatske inozemne pastve...


Živjeti put nade 24.08.2012.

Emisija posveæena prošlosti i sadašnjosti Svetišta Majke Božje remetske...


Živjeti put nade 17.08.2012.

Vodimo vas u svetište Gospe od Prizidnice... O štovanju Marije u Hrvata i blagdanu velike Gospe govori dr. Adalbert Rebiæ.


Živjeti put nade 10.08.2012.

Emisija posveæena povijesti i sadašnjosti svetišta Majke Božje Trsatske...


Živjeti put nade 03.08.2012.

Emisija posveæena Danu pobjede i domovinske zahvalnosti...


Živjeti put nade 27.07.2012.

O teškom položaju Hrvata u BIH raspravljali biskupi okupljeni na 55. zasjedanju BK BIH u Banja Luci, predana Pozicja o svetosti Sluge Božjeg P. Barbariæa Kongregaciji za kauze svetaca u Vatikanu, djeca Srebrenice posjetila nadbiskupa Devèiæa, Islamski centar i pravoslavni hram u Rijeci, održana ''Dužijanca malenih'' i natjecanje risara u Subotici, u Zadru prva Meðunarodna orguljaška škola za crkvene glazbenike...


Živjeti put nade 20.07.2012.

Emisija posveæena službi novog apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Alessandra D'Errica.


Živjeti put nade 13.07.2012.

Misom zapoèela služba nuncija A. D'errica, nuncij  D'errico protiv zakona o MPO, nuncij pohodio predsjednika hbk M. Srakiæa, predsjednik bk bih F. Komarica o položaju hrvata govorio u europskom parlamentu, te s hrvatskim politièarima. 17-ta obljetnica srebrenièke tragedije u potoèanima, vodimo vas u svetište Sv. Nediljice u vrani, te u Bušetinu pokraj Virovitice.


Živjeti put nade 06.07.2012.

Oproštaj nuncija D'Errica od Crkve u BIH, predsjednik Josipoviæ posjetio rumunjske Hrvate, vodimo Vas u župu Lupak, susret misionara Papinskih misijskih djela u Bjelovaru - govori veleèasni A. Štefan, 17. obljetnica masakra u Srebrenici - govori muftija A. Hasanoviæ, Župa Duha Svetoga u Velikom Grðevcu obilježila 100. godišnjicu roðenja s. Bernardete Banje.


Živjeti put nade 29.06.2012.

Emisija posveæena 15. obljetnici postojanja Vojne biskupije u Republici Hrvatskoj. Govore vojni biskup mons Juraj Jezerinac, generalni tajnik Sinode biskupa u Rimu, nadbiskup Nikola Eteroviæ, vojni vikar otac Jakov Mamiæ, ministar branitelja Predrag Matiæ, umirovljeni general Hrvatske vojske Ivan Tolj......


Živjeti put nade 22.06.2012.

Emisija posveæena problemima hrvatske inozemne pastve, pastoralnom djelovanju sveæenika, èasnih sestara, te pastoralnih suradnika i suradnica. Govore predsjednik Vijeæa Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu mons Pero Sudar, ravnatelj fra Josip Bebiæ, koordinator za Sloveniju fra M. Prpa, za Njemaèku I. Komadina, Švicarsku fra M. Pinjuh, Austriju o. Josip Tretinjak, skandinavske zemlje mons S. Biletiæ...


Živjeti put nade 15.06.2012.

Izvanredno zasjedanje HBK; Mons J. Jezerinac i mons I. Mrzljak u Njemaèkoj; Predsjednik Crne Gore odlikovao nuncija D'Errico; Okrugli stol u Banja Luci o povratku Hrvata; Patrijarh SPC U Zagrebu-predsjednik Josipoviæ i Irinej; Opæa gimnazija Kantakuzina Katarina Brankoviæ; Aziz ef. Hasanoviæ novi predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH.


Živjeti put nade 08.06.2012.

Susret obitelji u Milanu, Izaja ''Iusititiae et Pax'', Izjava kardinala Puljiæa o nunciju D'Erricu, kardinal Puljiæ u Austriji, kardinal Bozaniæ u Njemaèkoj, hodoèašæe Hrvata u Neviges, sveti sinod SPC u Zagrebu, 67. obljetnica pokolja u Maceljskoj šumi - mos. Gorski, proslava Majke Božje od kamenitih vrata - kardinal Džiwis


Živjeti put nade 01.06.2012.

Sjednica biskupa Ðakovaèko osjeèke crkvene pokrajine, Pismo kardinala Bozaniæa vjernicima, proslava 400. obljetnice postojanja Marèanske biskupije, 20. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Svete Stolice, 13. hodoèašæe Hrvata sv. Birgiti u Vadsteni, krizma u Beèu - mons E. Živkoviæ konkordat Crne Gore sa Svetom Stolicom, Sinod SPC u Zagrebu, predavanje mons T. Vukšiæa o komunistièkim zloèinima u BIH...


Živjeti put nade 25.05.2012.

Novi apostolski nuncij u RH Alessandro D Errico, kardinal Bozaniæ poèasni doktor Sveuèilišta u Zagrebu, predavanje kardinala Bozaniæa, predstavnici Oružanih snaga u BIH hodoèastili u Lourdes, 13. hodoèašæèe Hrvata u skandinavskim zemljama svetoj Brigiti, tribina o umjetnoj oplodnji u Rijeci...


Živjeti put nade 18.05.2012.

Priopæenje Komisije ''Iustitia et pax'', fra J. Bebiæ u Austriji i Njemaèkoj, 4'. godina HKM Wupertal, 40. godina hodoèašæa Hrvata u Jursko svetište, samostan u Fojnici.


Živjeti put nade 11.05.2012.

Dan Europe u Rimu - mons Ð. Hraniæ, gost kardinal V. Puljiæ o iseljenicima, gospodarskoj situaciji u BIH, meðureligijskom dijalogu, odnosima sa Svetom Stolicoim, Izjava Stalnog vijeæa HBK o Zakonu o medicinski pomognutoj oplodnji, 100. godina Župe svetoga Jeronima, 20. hodoèašæe Vojne biskupije u Lourdes - mons J. Jezerinac, proslava svetoga Dujma, 7. susret hrvatske katolièke mladeži u Sisku, meðunarodni skup o komunistièkim zloèinima u Zagrebu...


Živjeti put nade 04.05.2012.

O novoj evangelizaciji - mons. R. Fisicella; Gost kardinal V. Puljiæ; 100. obljetnica župe sv. Jeronima u Chicagu; 21. Folklorni festival u Njemaèkoj; Dužijanca.


Živjeti put nade 27.04.2012.

Emisija posveæena službi treæeg apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj Ekselencije Maria Roberta Cassaria...


Živjeti put nade 20.04.2012.

Proslava 85. roðendana Pape i Papin dan, odlazak nuncija M. R. Cassaria i Papin dan, 44. zasjedanje HBK - Apel Vladi, Saboru i hrvatskoj javnosti, predsjednik RH u BIH, susret koordinatora za inozemnu pastvu u Zagrebu, pravoslavni Uskrs- Makedonci u Rijeci...


Živjeti put nade 13.04.2012.

Poruka apostolskog nuncija u RH M.R. Cassaria i hrvatskih biskupa...


Živjeti put nade - uskrsna emisija 08.04.2012.

Uskrsna poruka apostolskog nuncija u RH Ekselencije Maria Roberta Cassaria, razgovor s predsjednikom HBK mons M. Srakiæem i poruke hrvatskih biskupa...


Živjeti put nade 06.04.2012.

Križni put fra Vice Blekiæa


Živjeti put nade 30.03.2012.

Emisija posveæena životu hrvatskih vjernika u hrvatskim katolièkim misijama diljem svijeta. O problemima s kojima se susreæu vjernici, te o promjeni pastoralnog djelovanja meðu hrvatskim iseljenicima govore predsjednik Vijeæa za hrvatsku inozemnu pastvu HBK, mons P. Sudar, ravnatelj fra J. Bebiæ, zadarski nadbiskup mons Ž. Puljiæ, nuncij P. Rajiæ, koordinatori za pastvu M. Bižaca, I. Tadiæ.. i drugi


Živjeti put nade 23.03.2012.

54. zasjedanje BK BiH, 16. susret politièara s predsjednikom HBK M. Srakiæem, CCEE - mons V. Huzjak Sv. Josip u Subotici, Korizma - patnja Hrvatske - knjiga branitelja V. Karloviæa.


Živjeti put nade 16.03.2012.

Gost mons. V. Huzjak, tjedan solidarnosti sa crkvom i ljudima u BiH-kardinal Puljiæ i Biskup Komarica, Knjiga-'' Preživio sam Vukovar i Ovèaru.''


Živjeti put nade 09.03.2012.

Emisija posveæena kardinalu Franji Kuhariæu


Živjeti put nade 02.03.2012.

Papina korizmena poruka, simpozij CCEE-A i SECAM-A u Rimu o evangelizaciji, o tome govori sudionik mons V. Huzjak, Tjedan solidarnosti sa crkvom i ljudima u BiH, klasièna gimnazija i sjemenište ''Paulinum'' u Subotici proslavili 50. obljetnicu postojanja, povrat imovine Židovskoj zajednici, Purim


Živjeti put nade 24.02.2012.

Papa kreirao 22 nova kardinala, CCEE i SECAM u Rimu, Apostolski nuncij Petar Rajiæ u Kanadi, Zadarski nadbiskup mons. Ž. Puljiæ s Hrvatima SAD-a, Gradišæanski Hrvati u RH, Korizma-mons D. Hraniæ.


Živjeti put nade 17.02.2012.

Stepinèevo u Rimu i u Zagrebaèkoj katedrali, Kardinal Puljiæ u Minhenu, Biskup Košiæ u Alenu, Mons. P. Rajiæ i Mons. J. Jezerinac u Kanadi, regionalne sjednice u Njemaèkoj.


Živjeti put nade 10.02.2012.

Stepinèevo, drugaobljetnica smrti nadbiskupa Ivana Prenðe, proslava svetoga Vlaha, obilježavanje spomena svetoga Tripuna.


Živjeti put nade 03.02.2012.

ZASJEDANJE BK BIH I HBK, KARDINAL T. McCERRIC U BIH, NAGRADE UDRUGE ZA VJERSKU SLOBODU, SV.VLAHO, PREDSJEDNICA YAD VASHEMA U RIJECI...


Živjeti put nade 27.01.2012.

Zasjedanje HBK, 52.TPT - Bozaniæ o Europi, Mons M. Semren u Zadru, Vladika Grigorije Zatražio Oproštenje od Dubrovnika, Predavanje R. Harrisa o Stepincu, ŠOA Akademija, Meðureligijski susret u Rijeci.


Živjeti put nade 20.01.2012.

Poruka biskupa za referendum, mons Ž. Puljiæ o referendumu, primanje kod Predsjednika za Diplomatski zbor - Josipoviæ, Cassari, XXIV Božiæni dani hrvatskih katolika u Ljubljani, blagdan sv. Stošije, molitvena osmina za jedinstvo kršæana - Makedonska pravoslavna crkvena opæina...


Živjeti put nade 13.01.2012.

Papa i diplomati, Dan meðunarodnog priznanja RH-G. Einaudi, o referendumu i Ugovoru RH i EU nadbiskup Ž. Puljiæ, o situaciji u BIH kardinal V. Puljiæ, 24. Božiæni dani Hrvata u Sloveniji, s. Gojiæ o pravoslavnom Božiæu.


Živjeti put nade 06.01.2012.

Kardinal Puljiæ o crkvi u BIH, Suspensio ad Divina I. Grubišiæu, 34. europski susret mladih u Berlinu, Božiæ po julijanskom kalendaru-poruka patrijaha SPC Irineja, poruka Stefana, SNV-paroh Laliæ, o obièajima pravoslavnih M. Marijanac.


Živjeti put nade 30.12.2011.

Poruka apostolskog nuncija u RH M.R. Cassaria i hrvatskih biskupa.


Živjeti put nade 23.12.2011.

Božiæna poruka nadbiskupa Srakiæa, poruka kardinala Bozaniæa, prvi spomen Drinskih muèenica u Maðarskoj - razgovor s kardinalom P. Erdom, simpozij o Ruðeru Boškoviæu, tajnik M. Nobilo i mons. E. Živkoviæ o RH u EU, Hanika...


Živjeti put nade 16.12.2011.

Mons J. Jezerinac o izborima u RH, reðenje mons D. Kutleše, prvi spomendan Drinskih muèenica - kardinal Puljiæ, Misa i znanstveni skup za R. Boškoviæa - kardinal Bozaniæ, prva obljetnica Sisaèke biskupije, Nikolinje u Njemaèkoj, Materice...


Živjeti put nade 09.12.2011.

40. obljetnica CCEE-a, ''Iustitia et pax'' protiv nagrade D. Hedlu, 2. obljetnica Bjelovarsko- križevaèke biskupije, kardinal Z. Groholewski u BiH, simpozij o R. Boškoviæu u Rimu- veleposlanik F. Vuèak..


Živjeti put nade 02.12.2011.

Kardinal V. Puljiæ o susretu s papom i ''Godini vjere'' u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, ubijena s. Lukrecija Mamiæ u Burundiju - s. Lukrecija i I. Stironja o njoj, 40 godina HKM Offenbach, biskup Mrzljak u Maðarskoj, ravnatelj Bebiæ o nizozemskim Hrvatima, sveti Krševan u Zadru, tribina u Dubrovniku ''Treba li Crkva šutjeti'' - mons Bogoviæ.


Živjeti put nade 25.11.2011.

40 godina Misije u Nizozemskoj - mons P. Sudar, 40 godina misije Bielefeld - fra J. Bebiæ, J. Bebiæ - poklon Vukovaru, ''Vukovar u Rijeci'', 20. obljetnica stradanja Škabrnje, 400. obljetnica obnove crkvenog zajednikštva grkokatolika - mons Kekiæ, Dolšašæe.


Živjeti put nade 18.11.2011.

U povodu Dana sjeæanja na pad Grada muèenika, Vukovara naš gost je fra Zlatko Špehar...


Živjeti put nade 11.11.2011.

Poruka biskupa HBK za izbore, 53. zasjedanje BK BIH, sv. Dimitrije - Gašparoviæ, 200 godina crkve u Gibarcu, Kurban Bajram u Rijeci...


Živjeti put nade 04.11.2011.

Gost mons. Ð. Hraniæ o pohodu Hrvatima u Njemaèkoj i 20 godina vjeronauka u školama, fra J. Bebiæ o stanju u hrvatskoj inozemnoj pastvi, pastoralni skup u Njemaèkoj, pastoral Roma, knjiga o diplomaciji R. Boškoviæa, Dan reformacije - P. Kuzmiæ, Kurban Bajram - Š. ef. Omerbašiæ...


Živjeti put nade 28.10.2011.

Nadbiskup Puljiæ s Hrvatima SAD-a i Canade, Misa za Domovinu na Bobovcu - kardinal Puljiæ, 5. hrvatski socijalni tjedan u Zagrebu, hodoèašæe Hrvata u Kevelaer, natjecanje uèaæa Kurana, Dan reformacije, Svi Sveti...


Živjeti put nade 21.10.2011.

zasjedanje HBK, gost biskup F. Komarica - o zasjedanju CCEE-a, politièkoj situaciji u BIH, Strategiji o iseljeništvu, suradnji Caritasa, korištenju europskih fondova, sjednica Vijeæa za hrvatsku inozemnu pastvu - mons P. Sudar, Misa za Domovinu - mons Jezerinac, Slankamen - svetkovina sv. Šimuna...


Živjeti put nade 14.10.2011.

Mons Ð. Hraniæ u Canadi, ''Didakovi dani'' u Hercegovini, Meðunarodni skup Kursilja u Zadru, sv. Jeronim u Rimu, predstavljanje marke o R. Boškoviæu u Rimu ''Sarajevska hagada'' u Zagrebu, umor Lj. Stipišiæ...


Živjeti put nade 07.10.2011.

Emisija posveæena Danu neovisnosti.


Živjeti put nade 30.09.2011.

Emisija posveæena beatifikaciji pet sestara Druže Kæeri Božje ljubavi - Drinskih muèenica - formula beatifikacije, propovijed kardinala Amata, razgovor s kardinalom V. Puljiæem, vicepostulatorica s. Ozana, svjedoèanstvo don A. bakoviæa...


Živjeti put nade 23.09.2011.

Drinske muèenice, kardinal Puljiæ o boravku u SAD-u, mons Ž.Puljiæ o Papinim porukama mladima u Madridu, Hosanafest u Subotici...


Živjeti put nade 16.09.2011.

Kardinal Puljiæ s politièarima i crkvenim velikodostojnicima u SAD-u, Proslava 25 obljetnice HKM-Washington, Povelja za doprinos dijalogu meðu vjerskim zajednicama nunciju A.D Ericu, Gost monsinjor G: Žerdin iz Peruua...


Živjeti put nade 09.09.2011.

Gost M. Bogoviæ u povodu proslave dana hrvatskih muèenika, gost misionar u Kongu fra P. Èuiæ


Živjeti put nade 02.09.2011.

O problemima i buduènosti Hrvata koji žive izvan Domovine govore bivši i sadašnji predsjednici Vijeæa HBK za inozemnu pastvu mons Želimir Puljiæ i Pero Sudar...


Živjeti put nade 26.08.2011.

Vodimo vas u Svetište Majke Božje Remetske. O prošlosti i sadašnjosti Svetišta govori pater Vjenceslav Mihetec. Stihove hrvatskih pjesnika i ulomke iz knjige '' Bolna zbilja remetskih medaljona'' èita D. Sidor...


Živjeti put nade 19.08.2011.

Vodimo vas u svetište Majke Božje Trsatske. O prošlosti i sadašnjosti Svetišta govori dr. Emanuel Hoško. Stihovi Gospi Trsatskoj kazuje Dubravko Sidor...


Živjeti put nade 12.08.2011.

Vodimo vas na otok Èiovo u svetište Gospe od Prizidnice. O znaèaju blagdana Velike Gospe govori prof. dr. Adalbert Rebiæ...


Živjeti put nade 05.08.2011.

U povodu Dana domovinske zahvalnosti o povijesti Knina govore dr. Tomislav Ðuriæ i Josip Barbariæ, o crkvi Velikog hrvatskog krsnog zavjeta fra Petar Klariæ. Stihove Šenoe, Demetera, Deželiæa i Gaja ètaju spikeri...


Živjeti put nade 29.07.2011.

Potpisan temeljni ugovor izmeðu svete stolice i Crne gore, 23. susret misionara u Varaždinu.


Živjeti put nade 22.07.2011.

52. zasjedanje BK BIH , Mon. A. Škvorèeviæ o pohodu Hrvatima u Australiji , HKM Koln - 50 obljetnica


Živjeti put nade 15.07.2011.

50. obljetnica HKM Koeln - Kardinal Bozaniæ; veleposlanica BiH J. Krivošiæ-Prpiæ


Živjeti put nade 08.07.2011.

4. hrvatsko-slovensko hodoèašæe, mons. M. Smren s Hrvatima u Njemaèkoj, blagdan sv. Vida, ''Zvonik'' obilježio dvjestoto izdanje...


Živjeti put nade 01.07.2011.

O problemima i buduènosti Hrvata koji žive izvan Domovine govore bivši i sadašnji predsjednici Vijeæa HBK za inozemnu pastvu mons Želimir Puljiæ i Pero Sudar...


Živjeti put nade 24.06.2011.

Emisija posveæena Danu hrvatske državnosti...


Živjeti put nade 17.06.2011.

Predsjdnik HBK mons M.Srakiæ o porukama Pape u RH; Mons P. Sudar o pohodu vjernicima u Njemaèkoj; Hodoèašæe u Marienthal. 120.godina "Rerum novarum". Makedonska pravoslavna crkvena opæina u Rijeci.


Živjeti put nade 10.06.2011.

Papa o pohodu na RH, o Papinim porukama mons. Ž. Puljiæ i Kardinal Puljiæ, Vojvoðanski Hrvati s Papom, susret politièara i predstavnika vjerskih zajednica u Bruxesellesu, mons. Košiæ u Njemaèkoj.


Živjeti put nade 27.05.2011.

Gost nuncij M.R. Cassari, susret obitelji Zadarske nabiskupije u Vrani, veleposlanik E. Marin o Papi, hodoašæe Hrvata u Skandinaviji, sv. Èiril i Metod - Makedonci.


Živjeti put nade 20.05.2011.

U povodu pohoda Pape Benedikta XVI gost apostolski nuncij u RH, nadbiskup Mario Roberto Cassari


Živjeti put nade 13.05.2011.

Gost novi veleposlanik pri Svetoj Stolici Filip Vuèak, kardinal Vinko Puljiæ o situaciji u BIH, 720 godina Trsatskog svetišta, hodoèašæe vojske i policije u Lourdes - mons J. Jezerinac, HKM u Chicagu . fra ivica Majstoroviæ, Dužijanca...


Živjeti put nade 06.05.2011.

Beatifikacija Ivana Pavla II. Press o dolasku pape, Josipoviæ u SAD-u, gost predsjednik vijeæa za hrvatsku pastvu P. Sudar, makedonski Uskrs, paroh G. Spajiæ...


Živjeti put nade 29.04.2011.

Uskrsne poruke hrvatskih biskupa.


Živjeti put nade - Uskrs 24.04.2011. (Posebna emisija)

Uskrsne poruke apostolskog nuncija u RH; M.R. Casaria i hrvatskih biskupa...


Živjeti put nade 22.04.2011.

O Velikom Trodnevlju govori mons dr. Ivan Šaško... Križni put - fra Vice Blekiæ...


Živjeti put nade 15.04.2011.

U Bruxellesu održano proljetno zasjedanje Vijeæa europskih biskupskih konferencija zemalja èlanica Europske unije, na kojem je kao potpredsjednik Vijeæa europskih biskupskih konferencija sudjelovao kardinal Bozaniæ i novinarima govorio o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Komisija ''Iustitia et pax'' Hrvatske biskupske konferencije objavila Izjavu o Haškom sudu. U povodu presude hrvatskim generalima u Den Haagu poruku nade uputio je vojni biskup mons Juraj Jezerinac.  Nadbiskup Zef Gashi novi je predsjednik Meðunarodne biskupske konferencije  sv. Èirila i Metoda. Vladika križevaèki mons Nikola Kekiæ boravio u pastirskom pohodu Hrvatima u Canadi. Pred nama je Cvjetnica, a židovski vjernici slave svoj naznaèajniji blagdan Pesah. Vodimo vas i u  Makedonsku pravoslavnu crkvenu opæinu koja s Makedonskim kulturnim društvom ''Ilinden'' slavi 20. godišnjicu postojanja.


Živjeti put nade 08.04.2011.

Emisija posveæena reðenju prvog vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini mons Tome Vukšiæa i uspostavi Vojne biskupije...


Živjeti put nade 01.04.2011.

42. zasjedanje HBK, gost prvi vojni biskup u BIH mons Tomo Vukšiæ, konferencija i religijama i manjinama u Srbiji, Hrvatska se predstavila u Njemaèkoj - uloga misija u integracijskim procesima, hodoèašæe Hrvata Argentine...


Živjeti put nade 25.03.2011.

Papa o Libiji, 51. zasjedanje BK BIH, reðenje mons Mate Uziniæa, mons Ž. Puljiæ o službi dubrovaèkog biskupa...


Živjeti put nade 18.03.2011.

U povodu katastrofe u Japanu brzojeve suæuti japanskom narodu i predsjedniku Japanske biskupske konferencije uputili papa Benedikt XVI, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons Marin Srakiæ i zagrebaèki nadbiskup kardinal Josip Bozaniæ. U akciju pomoæi ukljuèio se i Hrvatski caritas. U povodu subotnjeg reðenja u dubrovaèkoj katedrali naš gost je novi dubrovaèki biskup mons Mate Uziniæ. O svojim
aktivnostima govorit æe i novi koordinator za hrvatske iseljenike u Njemaèkoj fra Ivica Ovogodišnja korizmena akcija Zadarske nadbiskupije posveèena je prikupljanju sredstava za izgradnju škole u Maipuu u Èileu. Sveèano obilježena 1. godišnjica izgradnje Islamskoga centra u Rijeci. O blagdanu Purimu govorit æe rabin Židovske opæine Zagreb Luciano Moše Preleviæ.


Živjeti put nade 11.03.2011.

U Vatikanu predstavljena druga knjiga pape Benedikta XVI ''Isus iz Nazareta''. Savez hrvatskih društava u Sloveniji zatražio od slovenskog Parlamenta priznavanje statusa nacionalne manjine u toj zemlji. O tome predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Petar Antunoviæ.  U Njemaèkoj održan jubilarni 20. folklorni festival folkloraša iz hrvatskih katolièkih misija u toj zemlji. U povodu 9. godišnjice smrti kardinala Franje Kuhariæa donosimo prièu o njegovim pohodima iseljenicima... O znaèaju Pepelnice i korizme govori pomoæni biskup ðakovaèko-osjeèki mons Ðuro Hraniæ. Južnoafrièki biskup Kevin Dowling boravio u Hrvatskoj i u zajedništvu s Evanðeoskim teološkim fakultetom u Osijeku organizirao tribinu o miru. U povodu 1. godišnjice izgradnje Islamskoga centra u Rijeci naš gost je i rijeèki imam Hajrudin efendija Mujkanoviæ.


Živjeti put nade 04.03.2011.

Predstavnik Svete Stolice u Ujedinjenim narodima izrazio zaprepaštenje dogaðanjima u Libiji. O dogaðajima u arapskom svijetu bilo je rijeci i na7. susretu visokih predstavnika vjerskih zajednica u Zagrebu. Sudionici objavili Izjavu o obitelji. Naš gost bit ce i beogradski nadbiskup mons Stanislav Hocevar koji ce govoriti o važnosti zasjedanja CCEE-a i KEK-a u Beogradu. Naš gost bit ce i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons Marin Srakic koji ce govoriti o papinu pohodu Hrvatskoj, beatifikaciji pape Ivana pavla II i drugim temama. U Zadru Misnim slavljem obilježena 3. obljetnica smrti istaknutog biblicara, koncilskog oca, zadarskog nadbiskupa mons Marijana Oblaka. Naš gost bit ce i apostolski adminitrator Dubrovacke biskupije i zadarski nadbiskup mons Želimir Puljic koji ce govoriti o svojim sjecanjima na vrijeme Domovinskog rata, u povodu izlaska knjige ''Ohrabri se, narode moj''.


Živjeti put nade 25.02.2011.

''S Kristom  ste ukopani u krštenju, s Njim cete Uskrsnuti'' - naziv je korizmene poslanice Pape.  Nakon dugotrajnog odbijanja, Europski parlement napokon je prihvatio Rezoluciju  kojom osuðuje nasilje nad kršcanima. U Beogradu održan zajdnicki sastanak predstavnika Vijeca europskih biskupskih konferencija i Konferencije europskih crkava. Tom prigodom potpredsjednik Vijeca kardinal Josip Bozanic pozvao Hrvate katolike u Srbiji da ocituju svoju vjersku i nacionalnu pripadnost.  Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i hercegovine mons Franjo Komarica s predstavnicima Republike Srpske  razgovarao o povratku Hrvata u taj bosanskohercegovacki entitet. U Rijeci održana prva svecana akademija o vjerskoj toleranicji meðu Albancima. Kotorska biskupija proslavila blagdan svetoga Tripuna.


Živjeti put nade 18.02.2011.

Gost predsjednik HBK M. Srakic, Sjednica Ðakovacko-osjecke pokrajine, Gašparovic, Skupština papinskih misijskih djela Štambuk, novi dubrovacki biskupi Uzinic, Stepincevo u Rimu, Meðunarodna konf. o pravoslavlju nagrada pastoru Ð. Grklju


Živjeti put nade 11.02.2011

Papa i mladi, HBK o vodama, Kotor - sv. Tripon, sv. Vlaho, 1 god. smrti I. Prenðe, Folk festival u Švicarskoj, Ekumenizam u Srbiji.


Živjeti put nade 04.02.2011.

Mons. F. Komarica o položaju Hrvata u BIH: Pismo Biskupa HBK o Papinu pohodu; Vojni ordinarij u BIH; HKD ''Frankfurt'' proslavilo 40. obljetnicu; ''Razgovori'' u Subotici; Festival u Švicarskoj; Sv. Vlaho u stonu.


Živjeti put nade 29.01.2011.

Zasjedanje HBK i BK BIH. 51. TPT, gost kardinal V. Puljic. 1 godina od smrti nadbiskupa Prendje. ''Monografija''. Knjiga V. Eresa.


Živjeti put nade 21.01.2011.

Predsjednik Republike Ivo Josipovic organizirao je primanje za predstavnike diplomatskog zbora. Nas gost bit ce predsjednik biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koji ce govoriti o politickoj i drustvenoj situaciji u toj zemlji.   U Ljubljani odrzani YYIII. bozicni dani hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji.   Zadar i Zadarska nadbiskupija proslavili blagdan svoje zastitnice svete Stosije.    U povodu 433. godisnjice stradanja hrvatskih branitelja iz tvrdjave Gvozdansko na Banovini hodocastili vjernici Zagrebacke nadbiskupije i Sisacke biskupije.  Vjernici koji blagdane slave po Julijanskom kalendaru proslavili blagdan bogojavljanja.Živjeti put nade 25.12.2013. Božiæna emisija

WHERE: HRT - Glas Hrvatske - Zagreb, Hrvatska
CONTACT: tel: +385 1 634 2751

Back

Newsflash

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (5)

Copyright CROWN - Croatian World Network, subdivision of Nenad Bach Music Ltd.