Language selection

  • English
  • Hrvatski

Events Calendar

S M T W T F S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Religious Services

Religious Services

Time Zone Clock

Sponsors

Syndicate

Home
Home
Previous month Previous day See Today
UpComing this month Next day Next month
CROATIA Zagreb Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić primio Kanadj _CMN_PRINT
Tuesday, May 11 2010 by  _CLOAKING Hits : 2798
Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić primio izaslanstvo Kanade
 

Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić primio je u službeni posjet izaslanstvo Kanade koje je predvodila ministrica za gospodarsku raznolikost Zapadne Kanade Lynne Yelich. Sastanku su nazočili i članica Odbora Ivanka Roksandić i vanjski član Odbora Vice Batarelo te veleposlanica RH u Kanadi Vesela Mrđen Korać.

U kanadskom izaslanstvu bili su: zastupnik u parlamentu Jeff Watson, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Edwin L. Loughlin, viša posebna pomoćnica za informiranje Lisa Hutniak iz Ureda ministrice Yelich, glavni koordinator Hrvatskih katoličkih misija u Kanadi msgr. Ivan Vukšić, predsjednica Hrvatsko-kanadskog ženskog društva „Katarina Zrinski“ Biserka Butković, predsjednik fondacije „Zdunić“ Ivan Zdunić, predstavnik poduzeća “Crosco” Kanada George Kovačić i predsjednik Kanadsko-hrvatskog folklornog saveza za Zapadnu Kanadu Zvonimir Ančić.

Ivan Bagarić je zaželio dobrodošlicu visokom kanadskom izaslanstvu te ukazao na važnost izgradnje bilateralnih odnosa Hrvatske i Kanade. Ukratko je informirao kanadsko izaslanstvo o radu Odbora. Naglasio je da je Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske utemeljen prije dvije godine s ciljem zastupanja i održavanja suradnje s institucijama i pojedincima hrvatskog naroda koji živi izvan Republike Hrvatske. Upoznao je kanadsko izaslanstvo o inicijativi Odbora za donošenje Strategije odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike kao i donošenje zakona kojim bi se osigurala provedba strategije. Kazao je da različite skupine Hrvata izvan Republike Hrvatske imaju različite potrebe i očekivanja te da prema svakoj od njih Hrvatska treba izgraditi poseban pristup s ciljem postizanja učinkovite znanstvene, kulturne, gospodarske i svake druge suradnje. Hrvati izvan Republike Hrvatske, u tom kontekstu, mogu igrati važnu ulogu u uspostavi obostrano korisnih odnosa država u kojima žive i Republike Hrvatske. Naglasio je važnost postizanja pune jednakopravnosti Hrvatskog naroda u susjednoj i prijateljskoj BiH.

Ministrica Lynne Yelich zahvalila je na toplom prijemu te naglasila osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu kao i doprinos kanadskih Hrvata izgradnji prijateljskih odnosa Kanade i Hrvatske. Kao primjer bliskosti Kanade i Hrvatske navela je i činjenicu da je Hrvatska jedna od četiri zemlje na europskoj turneji koju će posjetiti kanadski premijer Stephen Harper. Posebno je naglasila važnost gospodarske suradnje Hrvatske i Kanade te je navela da se posebno angažirala na tome polju.

Koordinator katoličkih misija Kanade msgr. Ivan Vukšić je govorio o važnosti katoličkih misija u prošlosti kao i o njihovoj ulozi u budućnosti. Rekao je da je u iseljeništvu upravo katolička Crkva odigrala važnu ulogu u očuvanju nacionalnog korpusa i osjećaja pripadnosti hrvatskom narodu. Zastupnik Jeff Watson je također iskazao zadovoljstvo dobrim odnosima Kanade i Hrvatske te ukazao na mogućnosti napretka posebno na polju gospodarske suradnje kao i, kako je naveo – duhovne bliskosti Hrvatske i Kanade. I ostali su sudionici ovoga službenog, ali nadasve prijateljskog susreta, iznijeli brojne inicijative iz oblasti kojom se bave te naglasili velike mogućnosti produbljivanja svekolikih odnosa Hrvatske i Kanade.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=33510&sec=2133

 

Our article discusses the finer points of spyware for your cellphone and how they work. According to expert opinion track my phone app is one of the key component of every thriving business. What is the most important fact you commonly would like to know about how to order mobile phone spying applications? What do you think about tracking apps? What experts talk about free cell phone tracker app? Undoubtedly order the software offered by divers providers is very much elementary. Luckily, there are various opportunities. Moreover there are various of cellphone spy applications available today, ranging from well-thought-of developers with limited options to expensive. After all compare plans. Decide between some offers.

WHERE: Zagreb Hrvatski sabor

Back

Newsflash

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (13)

Copyright CROWN - Croatian World Network, subdivision of Nenad Bach Music Ltd.